Toyota Adapazarı Fabrikası Çip Krizi Nedeniyle Üretime Ara Veriyor

0
1720
toyota

Günümüzde tabletten tanklara kadar hemen hemen her teknolojik üründe kullanılan yarı iletkenlerin tedarik sorunu devam ediyor. Pandemi döneminde teknolojik aletlere duyulan ihtiyaçların artmasıyla dünya devi çip üretim fabrikaları talebe yetişemez hale geldi. Dünya genelinde General Motors olmak üzere en büyük otomobil fabrikaları kısa sürekli üretime ara verirken, yeni bir haberde Sakarya Adapazarı’nda bulunan Toyota fabrikasından geldi. Toyota, çip krizi nedeniyle üretime kısa süreli ara veriyor.

Toyota Adapazarı Fabrikasında Üretime 15 Gün Ara Veriliyor

1994’de faaliyete başlayan fabrika 5 binden fazla çalışanıyla bölgedeki insanlara istihdam sağlıyor. Ne yazık ki yarı iletken tedarikinde sıkıntı yaşayan Toyota, çip krizi nedeniyle kısa süreli olarak üretime ara vereceğini duyurdu. Bayram tatilinin de eklenmesiyle  4-18 Temmuz tarihleri arasında fabrikada üretim olmayacak.

“Sektör Genelindeki Tedarik Zinciri ve Yarı İletken Zorlukları Nedeniyle Toyota Olarak Avrupa’daki Fabrikalarda Üretim Ayarlamaları Yapılması Gerekiyor”

Toyota Türkiye, “Sektör genelindeki tedarik zinciri ve yarı iletken zorlukları nedeniyle Toyota olarak Avrupa’daki fabrikalarda üretim ayarlamaları yapılması gerekiyor. Bu nedenle bayram tatili ile bu süreç birleştirildi. Üretim üzerindeki etkiyi en aza indirmek için özenle çalışıyor ve araçları müşterilerimize mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için yoğun çaba gösteriyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Türkiye’nin En Büyük 2. İhracatçısı

Toyota Adapazarı fabrikası, uzak doğulu otomobil üreticisinin Avrupa’da kurduğu fabrikalardan biridir. Sanayii şehri Sakarya’nın Arifiye ilçesinde kurulan fabrikada markanın Yaris, Hilux, C-HR ve Proace City Cargo modelleri üretiliyor. Üretilen otomobiller 150’den fazlaya ülkeye ihracat yapılmaktadır. Toyota Türkiye hisselerinin %90’ı Toyota Motor Europe NV/SA (TME) şirketine, %10’u ise Mitsui & Co., Ltd. şirketine aittir. Ayrıca şirket toplamda 2,12 Milyar Euro yatırıma sahip. Ek olarak Toyata’nın, Ford gibi Avrupa’nın en yüksek hacimli fabrikası ülkemizde yer alıyor. Bu sebeple Ford’dan sonra ülkemizin en büyük 2. ihracatçısı olarak yer alıyor.

Sıfır KM Toyota Fiyatları ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here