Sınırlı üretim Audi R8 modeli resmen tanıtıldı. Audi gerçekleşmiş olduğu etkinlikte tanıttığı aracını 333 adet ile sınırlı olacağını belirtti.

Audi’nin R8 aracının özel bir versiyonu olan modelin tam adı ise Audi R8 V10 GT RWD. Ayrıca bu aracın Audi için önemi var. Bu Audi tarafından üretilecek içten yanmalı motora sahip son araç olacak.

Audi özel versiyon R8 modelini tasarımından motoruna kadar her şeyiyle R8 modeline bağlı kalarak oluşturdu.

Audi R8 V10 GT RWD Motor Performansı

Firma bu aracını R8 V10 modeli üzerinden geliştirdi. R8 5.2 litre V10 motora sahip. Araçta kullanılacak V10 motor 562 beygir gücünden 611 beygir güce çıkarıldı. Ayrıca 559 Nm tork gücü de 564 Nm torka çıkmış oldu. Normal AWD R8 modelinde bu değer 602 beygir gücü ve 559 Nm torktu.

7 ileri otomatik şanzımana ve çift debriyaja sahip araç, 3.4 saniyede 0’dan 100 km’ye çıkıyor.  0’dan 200 km’ye ise araç 10.1 saniyede çıkıyor. Aracın maksimum hızı ise 320 km/s.

Dış Tasarımı

İlk R8 GT atıf yaparak lansman sırasında Audi renk olarak mat Suzuka Gray tercih etmiş. Ancak bunun yanı sıra aracın Tangorot Metallic ve Daytona Grey Metallic olmak üzere farklı renk seçenekleri de bulunmakta.

Michelin Sport Cup 2 lastikleri kullanan araç 20 inç ve 10 kollu jantlara sahip. Firma çeşitli geliştirmeler sonrasında en ufak dokunuşta durmanızı sağlayacak standart seramik fren tercihi yapmış.

Diğer estetik detayları arasında siyah boyalı bir emme manifoldu ve Carbon Aerokit bulunmakta. Carbon Aerokit araca şimdiye kadar ki en iyi aerodinamik dengeyi sağlıyor. Bu kit aracın ön kısmından başlayıp arka tampona kadar devam ediyor.

İç Tasarımı

İç kısımda bizleri siyah ve kırmızı renk kombinasyonu karşılıyor. Ayrıca içeride daha önce ki R8 GT’ye özel kırmızı emniyet kemerleri yer alıyor. Bunun yanı sıra paspaslar ve koltuklar da araca özel logolarla beraber kırmızı ve siyah vurgular dikkat çekiyor.

Vites topuzunun bulunduğu alanda karbon fiber kaplama da 333 adet üretimden kaçıncı üretimine sahip olduğunu gösteren bir numara sistemi bulunmakta. Bu numaralandırma dünya çapında ki toplam araç adedini ifade ediyor. Bu da sahip olacak kişinin özel olduğunu ortaya koyacak başka bir detay.

Sınırlı Üretim R8

Dijital gösterge ekranı ve işlevsel direksiyona sahip olan araçta ayrıca bilgi-eğlence ekranı bulunmayacak.

Fiyatı

2023 yılının başından itibaren bayilere gelecek aracın başlangıç fiyatı şu an için 225.000 Euro. Tabii ki bu şu anki kurlar için geçerli. İlerleyen süreçte değişen kur farklarından dolayı fiyatlarda da değişiklik olacaktır.

Sıfır KM Audi Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here