Renault Megane RS üretimi son buluyor. 2023 yılı itibari ile bu modelin üretimi son bulacak ve yerini elektrikli modellere bırakacak.

Renault Megane RS Hakkında

Megane RS Renault’un Sport adını verdiği bir model. 265 beygir gücünde 2 litrelik bir motora sahip. Bunun yanı sıra maksimum sürüş keyfi için kilitli diferansiyel, Chassis Cup ve RS Monitör özellikleri yer alıyor.

Elektronik denge programı yer alıyor. Normal, Sport ve ESP Off olmak üzere üç moda sahip.

Aracın iç kısmında R-Link, internet bağlantılı navigasyon ve multimedya sistemi yer alıyor. Bunun yanı geri dönüş kamerası ve analog göstergeler iç kısımda dikkat çekici diğer detaylar arasında.

Renault Megane RS Üretimi

Dış tasarımında yeni ön ızgara ve parlak siyah fon üzerinde Renault logosu dikkat çekiyor. Yeni far tasarımı ile Megane RS iç tasarımda sportif detaylara yer vermiş. Kırmızı renk temasının hakim olduğu iç kısımda nakışlı Recaro koltuklar bulunmakta.

Megane RS Üretimi Neden Sona Eriyor?

Renault Sport serisinin performans modeli Megane RS geriye kalan tek benzinli hot hatch modeliydi.

Renault’un Megane RS üretimine son verme nedeni odağını elektrikli araç modellerine çevirmesi. 2023 yılında üretim devam edecek ancak 2023 yılının sonlarına doğru modelin üretimi son bulacak.

Firma Megane adının devam edeceğini resmen onayladı. 2023 yılı sonunda firmanın yeni Megane E-Tech Electric modeli bu adı devam ettirecek. Bu araç küçük bir SUV olacak ve elektrik motoruna sahip olacak.

Megane E-Tech

Megane E-Tech Electric yeni ve özel elektrikli platform üzerinden gelişecek. 470 km’ye varan bir sürüş menzili vaat edecek. Ayrıca 160 kW değerinde ki elektrik motoru 7.4 saniyede 0’dan 100 km’ye ulaşacak. Bu model Megane RS modelinin yerini alacak.

Bunun yanı sıra Renault, spor araç markası Alpine ve Clio RS boyutunda ki Renault 5 şehir aracı ile hot hatch pazarında kendine yer bulacak.

Renault RS Şu Anki Fiyatı ve Firmanın Gelecek Planları

Renault Genel Müdürü olan Glen Sealey üretimin sonlanması ile ilgili ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Megane RS üretimi gelecek yıl bitecek. Henüz üretimin bitiş tarihi bilgisine sahip değilim. Anca üretim açısından baktığımızda gelecek yılın sonunda biteceğini düşünüyorum. Bir daha da üretimi yapılmayacak. Çünkü Avrupa da hot hatch modellere olan talep gittikçe azalıyor. Bence bugün tüm bayi ağında yaklaşık beş veya altı tane var. Önümüzdeki yılın ilk aylarında hâlâ biraz üretim almaya başlıyoruz. Ancak sonra üretim durur.”

Şu anda firma Megane E-Tech modeli üzerinde çalışmaya başladı. Şu anki en güçlü Megane RS Trophy versiyonu  303 ve 420 Nm tork üreten iki farklı 1.8 litrelik turbo şarjlı motor ile piyasada satışı yapılıyor.

223 kW ve 420 Nm tork üreten 1.8 litrelik turbo şarjlı Trophy modeli 62.300 dolardan başlıyor. Trophy modelinin fiyatı son 12 ayda 53.990 dolardan 62.300 dolara kadar artış gösterdi.

Sıfır KM Renault Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here