Güneş Enerjili Otopark CW Enerji’den Geliyor!

0
910
Güneş Enerjili Otopark CW Enerji'den Geliyor!

Güneş enerjili otopark CW Enerji‘den geliyor. Yerli enerji şirketi yeni çalışması ‘Solar Carport’ isimli otoparkını tanıttı. Bu otopark sayesinde güneş enerjisi ile araçların şarj olması mümkün olacak. Üstelik evlerin bahçesinde yer alacak olan bu küçük otoparklar çok amaçlı olacak. Halihazırda CW Enerji, güneş enerjisi teknolojileri üzerine üretim ve Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Şimdi ise yeni otopark projesi ile elektrikli araçları güneşten şarj edecek. Ayrıca araçları yağışlardan ve güneş ışınlarından korumuş olacak.

Güneş Enerjili Otopark Yakında Her Yerde

Güneş Enerjili Otopark CW Enerji'den Geliyor!

Solar Carport, tüm açık otoparklarda yer alacak bir tasarıma sahip. Böylece gerek evlerde gerek iş yerlerinde kullanmak mümkün olacak. Hatta çok yakında fabrikaların, restoranların ve benzin istasyonlarının otoparklarında da yer alacak. Bu yeni nesil otopark üzerindeki güneş panellerinden elde ettiği enerjiyi doğrudan elektriğe dönüştürecek. Böylece araçları şarj edecek. Araçlar şarja takılı olmadığında da bataryalara dolumu sağlayacak. Bu sayede elektrik enerjisini daha sonra kullanma imkanı verecek. Ayrıca bu depodaki enerji evlere de aktarılabilecek.

Yeni Nesil Enerjilere Yönelmek Gezegen İçin Gerekli

Güneş Enerjili Otopark CW Enerji'den Geliyor!

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, güneş enerjisinin önemine şu sözlerle dikkat çekti: “Avrupa’daki kriz ortada. Gelecek artık güneş enerjisi ve depolama sistemlerinde diyebiliriz. Güneşten enerjiyi alıp hidrojeni depolayıp enerji elde etme sistemleri üzerinde çalışıyoruz. Bütün dünya çalışıyor. Dünyanın ihtiyacı olan enerjinin katbekat üstü güneş enerjisinde mevcut. Evlerin üzerine nükleer ya da rüzgar santrali kuramayız belki ama her evin çatısına güneş enerjisi santrali kurabiliriz. Onu da hidrojene dönüştürüp gündüz alınan enerjiyi depolayıp kullanabiliriz. Bu hiçbir krizden etkilenmeyecek bir enerji. Çünkü üretilen ve tüketilen nokta hep aynı. Bu güneş enerjili elektrik sistemleri ile de insanlarımızın hayatını daha kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.”

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here