Benzinli Araçlar New York’ta Yasaklanıyor!

0
771
Benzinli Araçlar New York'ta Yasaklanıyor!

Benzinli araçlar New York’ta yasaklanıyor. Elektrikli araçlar yaygınlaşırken benzinli araçlar için de yolun sonu görünmeye başladı. New York, 2035’e kadar elektrikli araçlara tamamen geçmiş olacak. Eyalet genelinde seferberlik ile tüm araçların sıfır emisyonlu olması mümkün olacak. Yeni piyasaya çıkan tüm arabalar artık sıfır emisyonlu olacak. Yani benzinli ve dizel otomobiller artık satılmayacak. Böylece elektrikli araçların satışları da otomatik olarak daha da artacak. Daha önce Kaliforniya eyaleti bu kararı almıştı. Şimdi ise New York valisi Kathy Hochul’un açıklamalarıyla aynı yolda oldukları belli oldu. Açıklamaya göre satılan tüm yeni binek otomobil, kamyonet ve SUV modellerinin 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu olması gerekli. Yani elektrikli otomobil ya da hibrit olmayan araçların satışı gerçekleşmeyecek.

New York, 2035’e Kadar Sıfır Emisyonlu Otomobillere Geçiyor

Benzinli Araçlar New York'ta Yasaklanıyor!

New York bu düzenleme ile 2026’ya kadar yeni arabaların yüzde 35’inin sıfır emisyonlu olmasını sağlamış olacak. Ayrıca 2030’a kadar da yüzde 60’ı sıfır emisyonlu olmuş olacak. 2035 yılında ise yüzde 100 oranında sıfır emisyonlu araçlar olacak. Tabi tüm bu düzenlemeler şu an kullanılan içten yanmalı, benzinli veya dizel otomobiller için söz konusu değil.

İşte Benzinli Araçlar İçin Yolun Sonunu Gösteren Açıklama

Eyalet valisi Hochul, bu düzenleme için Kaliforniya’yı mecburen beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Çünkü Kaliforniya eyaleti yasa gereği kendi kirlilik kurallarını belirleyebiliyor. Ancak bu hak diğer eyaletler için geçerli değil. Sonuç olarak diğer eyaletler Kaliforniya’nın kararını örnek göstererek gerekli çevre düzenlemelerini yapma imkanı buluyorlar.

Sıfır KM Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here