Kaliforniya’da Benzinli Araçlar Yasaklanıyor

0
1096
Kaliforniya'da Benzinli Araçlar Yasaklanıyor

Kaliforniya’da benzinli araçlar yasaklanıyor. Halihazırda ABD otomobil kültürünün en önemli noktası olan Kaliforniya resmen içten yanmalı motorlu araç satışını yasaklıyor. Böylece iklim değişikliğine dur demek için radikal bir karar almış oluyor. Oldukça ciddi bir adım olan bu kararın diğer eyaletlere ve ülkelere de sıçraması beklentiler arasında. Çünkü Kaliforniya Abd’nin en kalabalık eyaleti olma özelliğine sahip. Bu nedenle kapsayıcılığı ve eti alanı da oldukça geniş. Resmen satışını yasakladığı araçlar ile de elektrikli araçların önünü açıyor. Tüm bu değişikliğin sebebi ise iklim değişikliği ile mücadele etmek. Son zamanlarda bölgede çıkan orman yangınları da bu kararın alınmasında büyük role sahip.

2026 Yılı İtibariyle Benzinli Araçlar Yasaklanıyor

Kaliforniya'da Benzinli Araçlar Yasaklanıyor

Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu yeni bir karar aldı. Buna göre 2026 yılı itibariyle sıfır emisyon hedefiyle benzinli araç satışı olmayacak. Karar kapsamında eyalet satışlarında artık sadece sıfır karbon salınımı yapan otomobil, kamyonet ya da SUV modelleri olacak. Bu kararın bir domino etkisi yaratması olası. Diğer eyaletlere ve ülkelere hızla yayılması beklenen bu karar ile elektrikli araçların da daha yaygın olacağı sinyalleri geliyor.

Artık İklim Değişikliğine Dur Demek Gerekiyor

Kaliforniya'da Benzinli Araçlar Yasaklanıyor

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında Kaliforniya’da benzinli araçlar yasaklanıyor. Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu başkanı Liane Randolph, konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında hedeflerinin 2040 yılına kadar kamyon ve otomobillerden kaynaklı kirliliğin yarı yarıya azalması olduğunu söyledi. Ayrıca bu karar ile eyaletteki elektrikli araçların yüzdesinin artacağını da ekledi. Tabi getirilen düzenleme piyasada halihazırda yer alan araçlar için geçerli olmayacak. Ancak yüzde yüz temiz enerji için de bu oldukça önemli bir adım. Global kalkınma hedefleri için herkesin olduğu gibi otomobil sektörünün adımları da oldukça önemli. Son olarak bu karar kapsamında eyalette ciddi bir altyapı çalışması da gerekli. Çünkü şu anki şarj istasyonları yeterli değil.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here