Tesla Otomobilleri Starlink Uydularına Bağlanacak

0
982
tesla otomobilleri starlink uydularına bağlanacak

Tesla otomobilleri Starlink uydularına bağlanacak. Tesla CEO’su Elon Musk, Starlink uydularının artık araçlar ve telefonlar için kullanıma çalışacağını söyledi. Hücresel veri özelliği ile çalışan Starlink interneti direkt olarak uydudan cihazlara aktaracak. T-Mobile iş birliği sayesinde Starlink interneti artık akıllı telefonlar ve Tesla otomobiller için imkansız olmayacak. Son olarak T-Mobile CEO’su Mike Sievert ve Elon Musk birlikte bir etkinlikte konuştular. Bu etkinlikte ortaklıklarını açıklayarak T-Mobile ağındaki tüm telefonlar ve Tesla otomobillerin interneti Starlink uydularından gelecek. 

Tesla Otomobilleri için  Bağlantı Şimdilik Sınırlı Olacak

tesla otomobilleri starlink uydularına bağlanacak

Her ne kadar bu gelişme heyecan verici olsa da ölü bölgeler hala mevcut. Tüm bu ölü bölgeler kapsama girene kadar bağlantı yüksek hızlı olmayacak. T-Mobile kapsamında ABD, Hawaii, Alaska, Porto Riko ve karasular gibi geniş bölgelerdeki telefonlar ve otomobiller için geçerli olacak.

Starlink 2.0 Uyduları ile İnternet Bağlantısı

2023’ün sonlarına doğru hizmetin başlaması ve 2 ile 4 Megabit bağlantı hızı sağlaması beklentiler arasında. Bu bağlantı kapsamında sesli görüşme, SMS, MMS ve uygun olması halinde WhatsApp kullanımı olası olacak. Eğer kapsama alanı güçlü olan bir alanda olursanız video aramalar bile mümkün olacak. Ancak Elon Musk bu açıklamayı yapsa da Starlink’in kapsayıcı olmasına daha uzun bir zaman var. Ancak yine de gelecek yıl fırlatacağı ikinci nesil  Starlink uyduları bunu değiştirebilir.

Tesla Otomobilleri Starlink İnterneti ile Çalışacak

Elon Musk şimdilik otomobillerden AT&T’nin LTE ağlarına bağlı olanların hizmetten yaralanacağını söyledi. Ancak hizmetin nasıl işleme geçeceği ya da hızı ile ilgili net bir açıklama yapmadı. Yine de açıklamış olduğu 2 ile 4 Mbps bağlantı hızının Tesla otomobillerindeki tüm servisler için yeterli olması mümkün değil. Çünkü araç aynı anda birden fazla işlemi internet aracılığı ile gerçekleştiriyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here