Mercedes-Benz Türk Temmuz Ayında Ürettiği 10 Otobüsten 7’sini İhraç Etti

0
1055
Mercedes Benz Türk Temmuz Ayında Ürettiği 10 Otobüsten 7'sini İhraç Etti

Mercedes-Benz Türk Temmuz ayında ürettiği 10 otobüsten 7’sini ihraç etti. Yıl içerisinde Ocak ayından Temmuz ayına kadarki süreçte toplamda bin 370 adet otobüsü ihraç etti. Yurtdışı satışları ile büyük başarı yakaladı. Sadece Temmuz ayında ise 19 farklı ülkeye 250’den fazla otobüs satışı yaptı.

Mercedes-Benz Türk Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi

Mercedes Benz Türk Temmuz Ayında Ürettiği 10 Otobüsten 7'sini İhraç Etti

2021 yılında Türkiye’de en çok şehirler arası otobüs satışı yapan marka olmuştu. Alman otomobil devinin Türkiye ayağı otobüsleri Hoşdere Otobüs Fabrikasında üretiyor. Bununla birlikte aynı hızla satışlarını da gerçekleştiriyor. Şirketin açıklamasına göre sadece Temmuz  ayında 19 farklı ülkeye 250’yi aşkın otobüs satışı yapıldı. Üstelik 2022’nin şu ana kadarki sürecinde toplam 1.370 adet otobüsün yurt dışına satışı yapıldı.

Hem Asya’ya Hem Avrupa’ya Otobüs Satışı

Mercedes Benz Türk Temmuz Ayında Ürettiği 10 Otobüsten 7'sini İhraç Etti

Mercedes-Benz Türk bünyesinde üretimi gerçekleşen otobüsler dünyaya yayılıyor. Fransa, İsveç ve Almanya başlıca müşterilerin yer aldığı ülkeler. Ancak markanın başarısı Avrupa ile kısıtlı değil. 18 Avrupa ülkesi ile beraber Asya ülkelerine de satış yapmaya devam ediyor. 2022 yılında en çok otobüsü ise Portekiz’e gönderdi. 114 adet otobüsle birinci olan Portekiz’i 33 adet otobüsle İtalya takip ediyor. Tüm bu otobüsler ise Hoşdere Otobüs Fabrikasının ekinden çıkıyor. Hal böyle olunca markanın başarıların ardı arkası kesilmiyor. Önümüzdeki yıllarda bu oranları daha da artırmak isteyen Mercedes-Benz Türk, Alman üreticinin en başarılı merkezlerinde birisi.

Mercedes-Benz Sıfır KM Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here