Mercedes Elektrikli Ticari Araç Üretimi İçin Kolları Sıvadı

0
1461

Mercedes elektrikli ticari araç üretimi için çalışmalara başladı. Özellikle elektrikli otomobillerde çalışmalarını oldukça arttıran Mercedes-Benz, ticari araç alanında de elektrikliye geçiş yapmayı planlıyor. Yapılan planlamalara göre şirket, 2025 yılında tüm ticari serilerinin elektrikli olacağını açıkladı. Bu açıklamalara göre Mercedes-Benz şu ana kadar gerçekleştirdiği elektrikli araç atılımını daha da ileriye taşıyarak devam ettireceğe benziyor. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Mercedes Elektrikli Ticari Araç Üretiminde Hedef 2025

Mercedes-Benz, son yıllarda elektrikli araçlara geçiş konusunda başı çeken firmalardan birisi olmayı başardı. Buna göre şirket, tam elektrikliye geçiş hedeflerini açıkladı ve gün geçtikçe bu hedefleri daha da geliştiriyor. Bu hedefler doğrultusunda ise Mercedes, ürettiği yeni elektrikli modeller ile pazarda oldukça ilgi görmeyi başarıyor. Bu ilginin ardından ise şirket, ticari araçlar için de elektrikliye geçişi hızlandırma kararı aldı. Hali hazırda fosil yakıt tüketimine karşı olan şirket, hafif ticari alanında da bunu başarmayı istiyor. Yapılan açıklamalara göre 2025 yılına kadar Mercedes’in tüm hafif ticari modelleri elektrikli olacak. Mercedes-Benz’in ürün gamına katılması planlanan elektrikli hafif ticari modelleri ise şu şekilde;

  • eSprinter
  • eCitan and EQT
  • eVito Panel Van ve eVito Tourer (Yolcu Versiyonları)
  • EQV

Mercedes-Benz e-citan

İlk Elektrikli Ticari Modeli 2023 Yılında Gelecek

Mercedes elektrikli ticari araç üretimi konusunda ise ilk meyvesini 2023 yılında vermeyi planlıyor. Buna göre ilk olarak 2023 yılında Mercedes EVP platformu üzerinde inşa edilecek eSprinter modeli tanıtılacak. Bunun ardından ise şirket, 2025 yılına kadar tüm hafif ticari modellerini elektrifikasyon ile buluşturacak. Bu doğrultuda ise şirketin planladığı bir diğer şey, tüm modellerinin elektrikli olmasını sağlayacak VAN.EA adı verilen platformunu duyurmak. Yeni gelecek elektrikli araçlar ise bu platformda üretilecek.

Diğer yandan ise mevcutta bulunan bir çok krize rağmen Mercedes, Almanya’daki üretimin sürdürülmesini ve Orta/Doğu Avrupa’daki mevcut tesise ek, yeni bir tesis daha yapılmasını planlıyor. Planlanan bu tesis ise haberlere göre Macaristan/Kecskemet’te olacak. Tüm bunların ışığında Mercedes-Benz’in elektrifikasyon ve fosil yakıtların bırakılması alanında kesinlikle öncü şirketlerden olduğunu söylemek mümkün. Peki bu konuda siz neler düşünüyorsunuz?

 

Satılık Tüm Elektrikli Mercedes Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here