Mercedes X-Class Alınır mı Alınmaz mı?

1
13640

Sıfır PickUp almayı düşünüyorsanız Mercedes X-Class modeli mutlaka dikkatinizi çekmiş olmalı. OffRoad yetenekleri olan, konforlu yükleme sağlayan, tarz sahibi bir pick-up modeli olan X-Class, bazı SUV meraklılarının da tercihi olmaya başladı. Peki, 2018 Model Mercedes X-Class fiyatı ne? X-Class’ın motor özellikleri ve donanım seçenekleri nasıl?

X-Class’ın İç Mekan Değerlendirmesi

İç mekanda bir pick-up modelinden çok SUV otomobil havası var. Bu da kullanıcısına konforlu hissettiren önemli bir detay. X-Class iç mekanında üç farklı kokpit stili sunuluyor. 6 farklı koltuk döşemesi seçeneği ve iki farklı tavan rengi seçeneği sunulması da pick-up algısını epey değiştiriyor.

X-Class direksiyon simidinde 12 tuşlu bir yapı var. Böylece pek çok işlem vücudu yormadan, pozisyon değiştirmeden yapılabiliyor.

X-Class Güvenlik Özellikleri

Güvenlik ve konfor odaklı donanımı çok zengin. Bu yönüyle Mercedes X-Class modeli aile otomobilini aratmıyor. Yedi adet hava yastığı, 2 adet çocuk koltuğu bağlantısı, aktif fren sistemi asistanı, elektronik stabilite programı, hız sabitleme sistemi, LED farlar, 360 derece gece görüş kamerası gibi özellikler kullanıcıya sunuluyor.

X-Class OffRoad Yetenekleri

2018 Model Mercedes X-Class ile OffRoad meraklılarını fazlasıyla mutlu edecek bir araç. Arazi kabiliyeti çok güçlü olan otomobil, OffRoad meraklılarını cezbediyor. Su derinliği 600mm, yaklaşma ve uzaklaşma açıları 28,8/23,8 şeklinde. Maksimum eğim açısı 49,8 dereceye varıyor. Rampa açısı ise 22 dereceye ulaşabiliyor.

Mercedes’in yeni Pick-Up Modeli X-Class’ın Motoru

Aracın donanım seçeneklerinin fazlalığı, güvenlik teknolojilerinin güçlü olması, motor gücü ve hızlanma verileri, iç mekandaki kalite algısı üst üste konup toplandığında Mercedes’in pick-up kültürünü epey değiştireceği fark ediliyor. X-Class’ın motor özelliklerine baktığımızda da güçlü bir yapı görüyoruz. 4 silindirli motorun hacmi 2.298cc. 163 beygir gücündeki motor, 403 Nm tork sunuyor.

Yükleme Kolaylığı Önemli!

Eğer ticari araç arıyorsanız sizin için en önemli detay, yükleme kolaylığı ve yakıt ekonomisi olmalı. Yükleme kolaylığı konusunda Mercedes’in Pick-Up modeli X-Class oldukça iyi bir ergonomi sunuyor. Arka tamponda bulunan basamak ve 90 derecelik açıyla bagaj erişimi çok konforlu.

Bir otomobili değerlendirirken fiyat-performans dengesine bir de sizin elinizdeki bütçe ve ihtiyaçlarla uyumlu olup olmadığına bakmak gerek. Bu nedenle Mercedes X-Class alınır mı alınmaz mı sorunun yanıtı için kendinize şöyle bir liste yapabilirsiniz?

  1. Bir pick-up modeline ihtiyacım var mı?
  2. Alacağım pick-up’un arazi becerisi ya da Off-Road becerisi benim için önemli mi?
  3. İç mekan kalitesi ve konforu bana ne kadar gerekli?
  4. Ailemle bineceğim ve belki de uzun yola çıkacağım bir pick-up mı arıyorum? Dolayısıyla güvenlik donanımında konusunda en iyisi neyse onu mu almak istiyorum?
  5. Yükleme konforu benim için ne kadar önemli?

Yukarıdaki soruların yanıtları evetse, Mercedes X-Class çok iyi bir seçim. Çünkü söz konusu soruların hepsine net ve kaliteli çözümler sunuyor. Şimdi, sıra sizin bütçenize geliyor? Peki, 2018 Model Mercedes X-Class’ ın fiyatı ne?

2018 Model Mercedes X-Class Fiyat Listesi

Mercedes X-Class’ın fiyatı 151.016 TL’den başlıyor. Vergisiz liste fiyatı 121.929 TL olan araç için %4 ÖTV alınıyor. Burada Mercedes X-Class alınır mı sorusu için aracın fiyatı ve performans dengesine iyi bakmak gerek. Diğer sıfır km pick-up ilanlarını incelemek ve bu doğrultuda karar vermek saha sağlıklı olacaktır.

 

1 YORUM

  1. en önemli soru şu: yolda mı kullanacaksın arazide, tarlada mı?
    yolda kullanırken binek ya da Suv gibi mi hissettiriyor yoksa kamyonet gibi mi?
    1 hafta test ettiğim Ford Ranger ile 1 saat test ettiğim WV Amarok arasında dağlar kadar fark vardı. biriyle kaymak gibi gözüken asfalt otoyolda giderken sürekli yukarı aşağı yaylanıyordum.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here