En İyi Otomobil Reklamları: Mercedes

0
3857
en iyi otomobil reklamları mercedes

Reklam, rekabetin hat safhada olduğu otomotiv sektöründe oldukça önemli bir yere sahiptir. Her ne kadar harika teknolojiler icat etmiş olsanız da bunu doğru kanalları kullanarak doğru şekilde anlatamazsanız müşteriye ulaşmanız neredeyse imkansız bir hal alır. Bu yüzden marka bilinirliliğini arttırmak maksatlı yapılacak reklamlar ve PR çalışmaları en az mühendislik kadar önemlidir. Dürüst olmak gerekirse adını duymadığınız ya da adını yeterince iyi duyuramamış bir markayı mı? Yoksa, sağlam bir duruşa sahip ve adını tüm dünyaya duyurmuş bir markayı mı tercih ederdiniz? Tabi ki iyi pazarlanmış olanı tercih edersiniz çünkü günümüzde otomobiller birer ulaşım aracından çok birer prestij göstergelerine dönüştüler. Daha kendini prestijli göstermeyi başaramamış bir marka, sizi ne kadar prestijli gösterebilir ki? “En İyi Otomobil Reklamları” serimizde de bu işi en iyi başaranların bazı güzel reklamlarını listeleyeceğiz. İlk markamız, Mercedes-Benz.

Mercedes ve Jaguar’ın Atışması

İlk olarak Mercedes-Benz Intelligent Drive’ın bir parçası olan MAGIC BODY CONTROL ile optimum sürüş konforuna vurgu yapan tavuk reklamı yapmıştı.

Ardından Jaguar, “Magic Body Control? Biz Jaguar refleksini tercih ederiz.” mesajıyla Mercedes’in bu reklamı ile adeta alay etti.

Ancak Alman devinden cevap gecikmedi. Jaguar’ı bir kediye benzeten Mercedes, üstün aerodinamik teknolojileriyle bir kedinin reflekslerini bile uyuşturabileceğini gösterdi.


Mercedes Benz ile Masallar Gerçek Olur

Bir kez daha içinizdeki çocuğunuzla konuşan başka bir Mercedes reklamı. Mercedes’in bu reklamı, kaplumbağa ve tavşanın eski hikayesini içeriyor, ancak bu sefer karışımızda 2016 Mercedes-Benz AMG GT S ile masalların gerçeğe dönüşebilme potansiyeli vurgulanıyor.


Mercedes Akıllı Fren Asistanı

Mercedes’in akıllı fren asistanlarının başarısını vurguladığı bu reklamda, vermek istediği mesaj oldukça net; “Çocuklar oyuncak arabaları çarpıştırmayı sever peki ya çarpıştıramazlarsa?”, “Kazaları seven Mercedes’ten nefret edecek, sevmeyenlerse ona bayılacak.”

En iyi otomobil reklamları arasında sayılabilecek ve yine Mercedes’in fren asistanına vurgu yapan başarılı bir reklam filmi.

 

En iyi otomobil reklamları

Mercedes-Benz fren asistan sistemi, reaksiyon verme sürenizi kısaltır.

 

En beklenmedik zamanda bile doğru frenleme Mercedes-Benz.


Mercedes Benz ile Günün Kargaşasından Uzaklaş

“Şehrin vahşiliği arasında Mercedes ile modunu değiştir.” temalı bir Mercedes reklamı, şüphesiz ki “En iyi otomobil reklamları” listesine girmeyi hak ediyor.


Bir Mercedes Kullanırken Tek Dileğiniz, Rahatsız Edilmemektir.

Bir Mercedes sürüş keyfinin yerini tutabilecek dilek yoktur temalı bir reklam.

-Dilek Perisi: 3 dilek hakkın var.

-Mercedes Sürücüsü: 3 adım kenara çekilir misin?


7’den 70’e Hepimizin Hayalinde

Mercedes-Benz her çocuğun hayallerini süsler.


Yetkili Olmayan Servisler Hayatınızı Tehlikeye Atabilir

zekice hazırlanmış reklamlar

Para kazanmak için reklamı durdurmak, zaman kazanmak için saatinizi durdurmak gibidir.

-Henry Ford

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here