İşte Yeni Elektrikli Araba Üreticileri!

0
3791
Elektrikli Araba Üreticileri: Ligthyear One yandan görünüm, gri renk

Sektöre yeni elektrikli araba üreticileri geliyor. Elektrikli araçlara olan ilgi on birkaç yıldır dünya genelinde büyük bir hızla büyüyor. Bazı markalar sadece belirli pazarlar için ayrılıyor. Ancak diğerleri ülkelerinin sınırlarını aşıp dünyaya ihraç edilmeyi başarıyor. Bunların arasında Lucid, Aiways, Lightyear veya NIO gibi birçok yenilikçi marka var. İşte gelecek yıl gelmesi planlanan %100 elektrik üreticilerinin kısa bir özeti !

Aiways: Yeni Nesil Elektrikli Araba Üreticisi

Elektrikli Araba Üreticileri: Aiways U5 önden görünüm, yeşil renk

Aiways 2017 yılında kuruldu.  %100 elektrikli otomobil üretim yelpazesine sahip marka Çin’de üretimini tamalıyor. Artık Çn’i aşıp Avrupa’ya arabalarını göndermeye başlayacak olan Aiways ilk olarak  U5 adlı SUV’larını dünya ile tanıştıracak . Çinli bir girişim olan Aiways’in U5 modeli 4,68 m uzunluğunda. Üstelik 190 hp’lik bir motora ve 63 kWh’lik bir pile sahip.

Hollandalı Otomotiv Girişimi: Lightyear

Elektrikli Araba Üreticileri: Ligthyear One yandan görünüm, gri renk

Hollandalı elektrikli araba üreticilerinden olan Lightyear 700 km’den fazla seyahat edebilecek bir sedan üzerinde çalışıyor. Bu sedan elektrikli ve güneş enerjisi ile çalışıyor. Öyle ki aracın üzerindeki sayısız güneş paneli sayesinde asla şarj edilmesine gerek kalmayacak. Bunlara ek olarak, Lightyear One yine de 60 kWh’lik bir pile sahip. Ayrıca bu sedanın modern tasarımı da oldukça dikkat çekici. Neredeyse kaportanın arkasına gizlenmiş arka tekerlekler de farklılığını gözler önüne seriyor.

Tesla’nın Rakibi: Lucid Motors

Elektrikli Araba Üreticileri: Luci Air: kahverengi, önden görünüm

Bir otomotiv girişimi olan Lucid Motors, ilk otomobili Lucid Air’i piyasaya sürüyor. Böylece Tesla Model S’ye bir alternatif olmaya geliyor Lucid Air, 1.111 beygir gücüne ve 112 kWh pile sahip. Üstelik “AirDream” adlı en üst düzey sürümü de dahil olmak üzere çeşitli donanım seviyeleri mevcut. Ayrıca tek şarj ile yaklaşık 837 kilometre mesafe alması öngörülüyor. Elektrikli araba üreticileri arasında güçlü bir pozisyon alan üretici şimdiden yaklaşık 13.000 ön siparişe sahip.

Çinli Elektrikli Araba Üreticisi: Nio

Elektrikli araba üreticileri: NIO, beyaz renk, yandan görünüm

Nio, Tesla’dan daha iyi bir ürün ortaya çıkarmak istiyor. Ancak bunu daha düşük bir fiyata yapma amacını da taşıyor. Böylece Çinli marka, aynı zamanda Volkswagen veya Toyota gibi diğer üreticilerle de rekabet etmiş oluyor. EC6,  kompakt SUV ES6 ve büyük SUV ES8’in bulunduğu model yelpazesini Avrupa’ya göndermeye hazırlanıyor. Bunların hepsi tamamen  elektrikli araçlar.

Türkiye’nin Elektrikli Otomobili: TOGG

TOGG, yeşil renk, yandan görünüm

TOGG, Türkiye’nin yeni elektrikli otomobil üreticisi.  2022 yılına kadar iki model piyasaya sürmeyi planlayan TOGG, bir kompakt sedan ve bir kompakt SUV ile geliyor. TOGG hem %100 elektrik mimarisine sahip. İlki olan sedan modeli, 200 beygir gücünde tek bir elektrik motoruna sahip. Ancak SUV modeli, ön aksta ikinci bir elektrik motoruna daha sahip. Böylece dört tekerlekten çekiş gücüne sahip.  Üretici iki motor ve dört tekerlekten çekiş ile donatılmış modeller için 0’dan 100 km/s’ye 4,8 saniyede çıkacağını duyurdu. Üstelik 500 kilometreden fazla maksimum özerkliğe sahip olduğunu da belirtti. Ayrıca kullanıcılar pilin yaklaşık %80’ini 30 dakikadan daha kısa sürede şarj edecek hızlı bir şarj sistemine sahip olacaklar. Bu ilk Türk elektrikli otomobili seneye piyasaya çıkacak.

Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here