Benzin Buharıyla Çalışan Motor Tasarlandı

0
1156
Benzin Buharıyla Çalışan Motor Tasarlandı

Benzin buharıyla çalışan motor tasarlandı. Halit Avcıoğlu Tekirdağ’da 44 yıl önce LPG’li araç fikrini geliştirmişti. Şimdi ise yeni bir motor tasarladı. Yeni motor ile yakıttan yüzde 50 oranında tasarruf etmek mümkün. Ayrıca ilk test aşaması bir araçta gerçekleşti bile.

LPG’nin Mucidinden Yeni Buluş

Halit Avcıoğlu bir otomobil tamircisi. Kendisi 1978 yılında LPG’li otomobil fikrini ilk ortaya atanlar kişilerden birisi. Hatta TRT ekranlarında aracını mutfak tüpü ile çalıştırdığı görüntüleri bile mevcut. Yıllar sonra şimdi ise başka bir yeniliğin peşinde. Yuvarlak pistonlu motoru geliştiren Avcıoğlu, 1 litre benzin ile 100 kilometre yol kat edecek kare pistonlu motorun da tasarımcısı.

Benzin Buharıyla Çalışan Motor Tasarlandı

Benzin Buharıyla Çalışan Motor

Avcıoğlu asıl amacının kare pistonlu motor olduğunu söyledi. Ayrıca, ”Yuvarlak pistonu 4-5 ay kullandım, arabama taktım. Mükemmel performans, 4000 cc’lik bir motor, şurada en az 2000-2500 cc güç var. Ama benim amacım kare pistonlu ortaya çıkarmak.’‘ dedi. Ancak yeterli desteği bulamadığı için bu projesi rafa kalktı. Şimdilerde 71 yaşında olan Halit Avcıoğlu çalışmalarına devam etti. Bu sefer de benzin buharıyla çalışan motor tasarladı.

Benzin Buharıyla Çalışan Motor Tasarlandı

Avcıoğlu, benzini motorun sıcak suyu ve rezistans aracılığıyla ısıtıyor. Sonra ise burada buharlaşan benzinin karbüratör vasıtasıyla motora ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca patent başvurusu da yapan oto tamircisi, ”Patent başvurularımı yaptım. Henüz almış değiliz. Ama aldık kabul ediyoruz. Çünkü dünya yüzünde böyle bir şey yok. Benzin kadar etkili ve performanslı en az yüzde 50 tasarruflu. Yapılacak çok şeyler var inanın. Mesela TOGG bugün araba üretiyoruz, yani bir gurur verici bir olay.” dedi.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here