Elektrikli Otomobillerle İlgili Sürücüleri Korkutan Rapor!

0
954
Elektrikli Otomobillerle İlgili Sürücüleri Korkutan Rapor!

Elektrikli otomobillerle ilgili sürücüleri korkutan rapor geldi. Consumer Reports elektrikli araçlar için son bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre bu araçlar otomotiv pazarındaki en az güvenilir olanlar.

Halihazırda otomotiv sektörü giderek elektriklenmeye devam ediyor. Bu anlamda birçok devlet politikası ile teşvikler de devam ediyor. Ayrıca birçok otomobil üreticisi de artık içten yanmalı motorlara veda ediyor. Türkiye’de de yerli otomobil TOGG ile gelişmesi beklentiler arasında. Peki ama giderek talebin arttığı elektrikli otomobiller ne kadar güvenli? Tüketici Raporları Dergisi‘nin (Consumer Reports) son raporu çarpıcı bir gerçeğe dikkatleri çekti.

Elektrikli Otomobillerle İlgili Korkutan Rapor!

Elektrikli Otomobillerle İlgili Sürücüleri Korkutan Rapor!

Son teknolojiler ile gelişen elektrikli araçların bazıları sürücüsüz bile çalışıyorlar. Giderek de sektördeki yerlerini artırıyorlar. Fiyatları da yakın zamanda herkes için erişilir olacak gibi. Ama talebin bu kadar fazla olduğu otomobiller o kadar da güvenli değil. Consumer Reports’un son raporuna göre elektrikli araçlar otomotiv sektöründeki en az güvenilir otomobil ve kamyonetler arasında. Ayrıca hibrit ve gazla çalışan otomobiller ve kamyonetlere göre ise tamamen pille çalışan araçlar, en kötü performansı gösterdi.

Hızlı Gelişim Böyle Sonuçlara Neden Oluyor

Elektrikli Otomobillerle İlgili Sürücüleri Korkutan Rapor!

Consumer Reports, bu raporda yeni tanıtılan birkaç 2000 yılından bu yana üretilen 300.000’den fazla araç hakkında veri topladı. Buna göre elektrikli ve hibrit modeller en çok talep edilen modeller. Ancak güvenlik oranları tam tersi. Consumer Reports otomobil testi kıdemli direktörü Jake Fisher konu ile ilgili açıklama yaptı. Bu sorunun nedeni olarak bu alanda faaliyet gösteren firmaların yeterli zamanı olmamasını gösterdi. Öyle ki Fisher, Tesla gibi üreticilerin elektrikli otomobilleri bir test ortamı aracı olarak kullandıklarını ifade etti. Bunun da farklı güvenlik sorunlarına yol açtığını söyledi.

İkinci El Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here