Volkswagen Hidrojen Yakıtlı Bir Otomobil Üzerinde Çalışıyor

0
740
Volkswagen Hidrojen Yakıtlı Bir Otomobil Üzerinde Çalışıyor

Volkswagen hidrojen yakıtlı bir otomobil üzerinde çalışıyor. Alman otomobil devi bu yenilik için Kraftwer Tubes isimli bir şirket ile çalışıyor. Hatta yeni hidrojen yakıtlı araç için patent başvurusunu bile gerçekleştirdi. Aslında son zamanlar birçok farklı otomobil üreticisi yeni nesil enerji ile çalışan araçların peşinde. Çünkü artık karbon emisyonunu sıfıra indirmek gerekiyor. Bu anlamda genellikle elektrikli otomobiller üzerinde çalışmalar devam ediyor. Ancak bir yandan diğer enerji türleri de gelişiyor. Hatta geçtiğimiz aylarda Japon otomobil üreticisi Toyota da bunun için bir adım atmıştı. Bunun için de Alman üretici BMW ile iş birliği yapmışlardı. Şimdi ise Volkswagen ben de varım dedi.

Volkswagen Hidrojen Yakıtlı Otomobil için Patent Başvurusu Yaptı

Volkswagen Hidrojen Yakıtlı Bir Otomobil Üzerinde Çalışıyor

Kraftwer Tubes ve Volkswagen, hazırlık yaptıkları otomobil için patent başvurusu yaptı. Halihazırda mevcut olan ID.4 gibi elektrikli araçlar ile aynı amacı taşıyor. Markadan gelen bilgiler, bu yeni otomobilin çok uzun menzile sahip olacağı yönünde. Tam 1998 kilometre menzil potansiyelinde olması hedefler arasında.

Hidrojen ile Çalışan Araç Nedir?

Volkswagen Hidrojen Yakıtlı Bir Otomobil Üzerinde Çalışıyor

Aslında hidrojen yakıtlı araçlar ile elektrikli araçların çalışma mantığı benziyor. Çünkü her ikisi de gücünü elektrikten alıyor. Ancak hidrojenli araçlarda elektrikli araçlardaki gibi bir batarya yer almıyor. Çünkü enerjiyi içerisindeki hidrojenden alıyor. Bu yakıt türünün en önemli avantajı karbondioksit gazı oranının çok düşük olması.  Bu nedenle iklim için oldukça gerekli. Ancak hidrojen yakıtının maliyeti çok fazla. Ayrıca şu anda gerekli sayıda yakıt istasyonu da yok. Bu durum da bu teknolojinin önündeki bir diğer engel.

Sıfır KM Volkswagen Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here