Volkswagen ID 3 Avrupa’da En Çok Satan Elektrikli Araç Oldu

0
1226
Volkswagen ID 3

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Avrupa’da araç satışları daralmış durumda. Buna rağmen bu düşüşün ortasında yükselen yeni bir trend var; elektrikli araçlar. Avrupa genelinde %26 civarında bir daralma yaşanan otomobil piyasasında elektrikli otomobillerde %153’lük bir artış yaşandı. Volkswagen ID 3 ise Ekim ayında Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobili oldu

Sektördeki araştırma şirketlerinden biri olan Jato Dynamics’e göre geçtiğimiz ay yapılan 1.127.624 araç tescilininin %27’sinde hibrit veya elektrikli araçlardan oluşuyor. Elektrikli grubun en çok satan aracı ise hafif hibritler diyebiliriz. Geçtiğimiz yıl bu aylarda satışların yalnızca %16’sı hafif hibrit iken bu yıl %32’ye çıkmış durumda.

Geleneksel hibritlerde ise durum tam tersi. Bu araçlara talep azalırken, plug-in hibrit dediğimiz şarj edilebilir hibritlerin pazarı %21’den %24’e çıktı. Tamamen elektrikli araçlar ise %21’den %25’e çıktı.

Volkswagen ID 3 ise oldukça beklenilen bir otomobildi. Ses getiren bir çıkış sürecinden sonra Ekim ayında 10.475 adet satarak, Avrupa’da en çok satılan elektrikli otomobil oldu. Daha önceden bu rekor Tesla Model 3’teydi ancak ABD firması geçtiğimiz ay pandemi süreciyle araç üretmede zorluklar yaşamıştı.

Elektrikli araçlar ayrıca Ekim ayında dizel otomobilleri de geride bıraktı. Bu sayede dizel araçların pazar payı %26.3 civarlarına geriledi. Bu gerileme ise yaklaşık iki aydır devam etmekte.

Jato araştırma şirketi analisti Felipe Munoz, “Tesla Model 3 için görülen talebe benzer şekilde, Volkswagen ID 3, rekabetçi ve şık elektrikli otomobiller için iştahın gün geçtikçe artmaya devam ettiğinin bir başka örneği.” dedi.

Volkswagen ID 3 ‘ün rakipleri kimler oldu?

Renault Zoe, 9778 adetlik bir satış rakamıyla en çok satan ikinci elektrikli otomobil oldu. Ayrıca son zamanların bir diğer dikkat çeken modeli olan Hyundai Kona ise 5261 adet sattı.

Hafif hibrit dediğimiz araçlarda ise talep oldukça yüksekti. Toyota Yaris modeliyle 13.338 adetlik bir satış rakamı elde etti. Ayrıca bu rakama 9728 adetle Toyota Corolla eşlik etti. Plug-in hibritlerde ise ülkemizde henüz görmediğimiz Mercedes-Benz A250e 4209 adet satarak liderliği aldı.

İkinci El Elektrikli Araçlar

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here