AB’de Yeni Otomobil Satışları Yüzde 12 Arttı

0
571
AB'de Yeni Otomobil Satışları Yüzde 12 Arttı

AB’de yeni otomobil satışları yüzde 12 arttı. Avrupa Birliği otomobil pazarında giderek artıyor. Ekim ayında yıllık bazda yüzde 12,2 artış gösterdi. Böylece son 3 ayda da yükselişine devam etmiş oldu. Son verileri Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), yayınladı. Burada Avrupa Birliği ülkelerinin ekim ayına ilişkin yeni tescil verileri yer aldı. Burada açıklanan verilere göre 2021 Ekim ayında yeni otomobil satışları 664 bin 861 ile kapanmıştı. Bu yıl ise Ekim ayında yüzde 12,2 arttı. Böylece 745 bin 855 yeni otomobil satışı kayıtlara geçti.

Hala Salgın Öncesi Dönem Yakalanamadı

AB'de Yeni Otomobil Satışları Yüzde 12 Arttı

Her ne kadar yeni otomobil satışları geçen seneye göre artsa da salgın öncesi gibi değil. Ağustos, Eylül ve Ekim ayında satışlar katlanarak arttı. Fakat bu durum salgın öncesi dönemi geçmeye yetmedi. AB ülkeleri arasında otomobil satışları en çok Almanya’da arttı. Yüzde 16,8 oranı ile zirvede yerini alan Almanya’yı yüzde 14,8 artış ile İtalya takip ediyor. İspanya ise yüzde 11,7 artış ile üçüncü olarak yerini alıyor. Ek olarak AB’de yeni araç tescilleri geçen yıla göre düşüş gösterdi. Böylece Ocak-Ekim 2022’de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 düşerek 7 milyon 529 bin 965’e indi.

Volkswagen AB’de Yeni Otomobil Satışlarında Zirve Sahibi

AB'de Yeni Otomobil Satışları Yüzde 12 Arttı

Son olarak üretici tarafında en fazla yeni otomobil satışını 190 bin 205 satış ile Volkswagen yaptı. AB’deki yeni araç satışlarında Volkswagen’i Stellantis Grubu takip ediyor. 141 bin 500 otomobil satışı yapan Stellantis Grubu birçok önemli markayı bünyesinde tutuyor. Bunlar Peugeot, Fiat, Citroen ve Opel gibi markalar.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here