TOGG Akıllı Şarj Haritası Uygulaması Geliyor!

0
951
TOGG'a Akıllı Şarj Haritası Uygulaması Geliyor!

TOGG akıllı şarj haritası uygulaması geliyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yerli otomobil için yeni bir akıllı şarj haritası uygulaması tasarladı. Mobil cihazlar için olan bu uygulama ile şarj noktaları daha kolay bulunacak. Uygulamanın adı ise ŞarjetTR olacak. Bu yeni uygulama 1 Ocak 2023 itibariyle aktif hale gelecek. Bu yazılım üzerinden kullanıcılar randevu alacaklar. Böylece zamanında şarj için bekleme durumları olmayacak.   

TOGG Akıllı Şarj Haritası Uygulaması Geliyor!

TOGG'a Akıllı Şarj Haritası Uygulaması Geliyor!

Bu uygulama üzerinde hızlı ve yavaş şarj seçenekleri yer alacak. Ayrıca tüm şarj istasyonları tek tek görünür olacak. Bu sayede en yakın şarj istasyonuna zahmetsiz erişim sağlanacak. Ek olarak istasyondaki yoğunluk oranı da uygulamada yer alacak. Böylece sıra bekleme durumlarının önüne geçmek temel hedef. Eğer konuma yakın birden çok şarj istasyonu varsa bu durumda en kullanışlı olan öne çıkacak. Hangisi hızlı hangisi yavaş haritada yer alacak. Ayrıca hızlı şarjın ücreti, yavaş şarjın ücretinden daha yüksek olacak.

Yerli Otomobil için Yeni Nesil Şarj Haritası

TOGG'a Akıllı Şarj Haritası Uygulaması Geliyor!

TOGG akıllı şarj haritası uygulaması tüm istasyonlardan anlık bilgi aktaracak. Ayrıca bu noktalarda hem kredi kartı hem de nakit ödeme seçenekleri olacak. Henüz fiyatlar net değil. Ancak ücret tarifesi serbest piyasa ile bağlantılı olacak. Aynı zamanda sürekli aynı şarj istasyonunu kullanan bir kişiye yüzde 25 indirim olma olasılığı da ihtimaller arasında. Son olarak şu an Türkiye’de 43 şirketin şarj ağı işletme lisansı var. Elektrikli araçların sayısı ise 9 bin 650. Yeni uygulama ile yakın zamanda tüm herkes için kolay bir enerji ağı olacak.

TOGG Ne Kadar Yakıyor?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here