TOGG Ne Kadar Yakıyor? İşte Cevabı;

3
7312
TOGG Ne Kadar Yakıyor? İşte Cevabı;

TOGG ne kadar yakıyor? Yerli otomobil en son 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel bir açılışla seri üretim aşamasına geçti. Şimdi ise Türkiye’nin farklı bölgelerinde tam 20 deneyim mağazası açıyor. İlk deneyim merkezi ise İstanbul’da Zorlu Center’da yerini aldı. Üstelik bu deneyim merkezinde aracın kendisi ile birlikte bazı özellikleri ve bilinmeyen detayları da ortaya çıktı. Tüm bu detaylar yerli otomobilin ne kadar yakıt tükettiği ilgili soruları da beraberinde getirdi.

Peki TOGG Ne Kadar Yakıyor?

TOGG Ne Kadar Yakıyor? İşte Cevabı;

TOGG’un İstanbul’da açtığı deneyim mağazasında otomobilin kullanımı ile ilgili bilgiler yer aldı. Bu anlamda şoför ve yolcuların araç içerisinde yapabilecekleri şeyler hakkında bilgiler de netleşmeye başladı. Ayrıca batarya, şarj ve yakıt tüketimi hakkında da bazı şeyler netleşti. TOGG kontrol panelindeki verilere göre yerli otomobil şehir içi kullanımda ortalama 16.9 kWh/100 km yakıt tüketecek. Ancak sakin kullanımda bu değer 11.3 kWh/100 km seviyesine kadar inecek.

Peki Yerli Otomobil İstanbul-Ankara Arası Ne Kadar Yakacak?

TOGG Ne Kadar Yakıyor? İşte Cevabı;

Yerli otomobil üreticisinin paylaştığı verilere göre 445 km uzunluğunda olan bu yol, 1.6 litre motor hacmine sahip benzinli bir SUV ile 716 TL’ye mal oluyor. Ancak TOGG C-SUV ile 321 TL’ye bu yolu kat etmek mümkün olacak. Bu açıklama TOGG ne kadar yakıyor sorunun cevabı da ortaya çıkmış oluyor. Yerli otomobil kilometrede 72 kuruş yakıyor. Ayrıca şehir içi kullanımlarda hızlı şarj istasyonları yerine evlerdeki AC şarj istasyonunu veya standart prizleri kullanılırsa bu fiyat kilometrede 35-50 kuruş civarı olması mümkün.

Bakan Nebati Açıkladı: “Togg Kredisi Nasıl Alınacak?”

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here