Stellantis CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Euro 7 standartlarını es geçmeyi planlıyor. Mart ayının başında Dare Fordward 2030 stratejilerini açıklayan şirket, 2030’a kadar içten yanmalı motorlu araç satışlarını durduracağını açıklamıştı. Yani önümüzdeki 8 yıl içerisinde Stellantis çatısı altında bulunan birçok marka tamamen elektrikli olacak. Bunlar arasında ise Alfa Romeo, Citroen, DS, Fiat, Jeep, Maserati ve Opel’de bulunuyor. Bazıları ise içten yanmalı motorları diğerlerine göre daha erken bırakabilir. Fakat 2030 yılında tüm markalar tamamen elektrikli hale gelmiş olacaklar. Tüm bunlar olurken ise AB, Euro 7 standartlarının uygulanmasını istiyor. Bu sayede benzinli otomobillerin daha verimli ve çevreye daha az zararlı hale gelmesi hedefleniyor. Fakat Stellantis bu konuda aynı fikirde değil. Durum ile alakalı tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

AB’nin Amacı Geleneksel Motorların Devam Etmesi

Giriş bölümünde de bahsettiğimiz üzere Avrupa Birliği, Euro 7 standartlarını uygulamaya çalışıyor. Bu sayede ise benzinli araçların daha verimli ve çevreye daha az zararlı olmasını hedefliyor. Bu standartların ise 2028’e kadar AB’de yürürlüğe girebileceği konuşuluyor. Peki neredeyse tüm şirketlerin elektrikli araçlara geçmeyi hazırlandığı bu dönemde, AB’nin bu politikası şirketlere fayda yerine zarar sağlamayacak mı? Bizce evet sağlayacak. Çünkü çoğu şirket geçtiğimiz dönemde gelecek planlarını açıkladı ve neredeyse hepsi 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olmayı hedefliyor. Fakat standartlar eğer ki yürürlüğe girerse eminiz ki bu şirketleri yavaşlatacaktır. Belki de AB’nin amacı da budur. Zaten daha önceden de açıkladığımız üzere AB’nin özellikle güçlü ülkeleri geleneksel motorlardan vazgeçmek istemiyor. Sonucun ise nasıl olacağını ilerleyen zamanda hep beraber göreceğiz.

Stellantis CEO'su: Euro 7 standartları mantıksız

Stellantis CEO’su Euro 7 Standartlarını Mantıksız Buldu

%100 elektrikli Jeep Avenger‘ın Paris Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımında konuşan Stellantis CEO’su Carlos Tavares konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Tavares ”Endüstri açısından bakıldığında, Euro 7 standartlarına ihtiyacımız yok. Çünkü Euro 7 standartları elektrifikasyona harcamamız gereken kaynakların bir kısmını kendine çekecek. 2028’de uygulanacak yeni standartlar için içten yanmalı motorları bir adım daha geliştirmek hiçbir anlam ifade etmiyor.” dedi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here