Stellantis, EV Satışlarında Avrupa’da İkinci Sırada

0
1018

Stellantis, EV satışlarında oldukça önemli bir noktada yer alıyor! 2022 yılının ilk yarısında yer alan oranlara göre değerlendirildiğinde Avrupa’da ikinci sırada bulunuyor.

Bu durum Stellantis için oldukça gurur verici. Stellantis, şu anda bünyesinde 14 otomotiv şirketi bulundurmakta. Böylece şirketlerin tamamı elektrikli otomobil üreten şirketler olmak için oldukça çaba göstermekte. Tüm çabaları ise elektrikli otomobilde ABD’de ve AB’de lider konumunda olmak.

stellantis

 

Stellantis, EV Satışlarında Fazlasıyla İddialı

2022’nin ilk yarısında, Stellantis grubu EV satışlarında geçen seneye oranla yüzde 50 daha fazla elektrikli araç satımı yapmakta. Çünkü 14 otomobil üreticisinin toplamda 20 adetlik elektrikli otomobil yelpazesi bulunmakta. Önümüzdeki yıllarda bu sayının daha fazla olması beklenmektedir.

Stellantis Grup CEO’su Carlos Tavares, bu konu hakkındaki görüşlerini şöyle açıklıyor; “Zorlu küresel bir Pazar içerisindeyiz, ilerlemeye devam etmek için cesarete ihtiyacımız var. “Stratejimizin ismi ise ileriye cesaret.” Olağanüstü performans sergiliyoruz. Çalışanlarımızın esnekliği, çevikliğimiz ve girişimci ruhumuzla birlikte yenilikçi iş ortaklarımız, Stellantis Grubu geleceğe uygun, sürdürülebilir bir mobilite teknolojisi şirketi haline gelmek için fazlasıyla çalışıyoruz.”

 

Öncelikle 2022’nin ilk yarısına ait faaliyet raporu yayınlandı ve buna göre Stellantis, EV satışlarında yüzde 18,1’lik bir kar marjı yakalayarak başarılı oldu. AB ise şirketin kar marjı 10.1 olurken, AB’de Pazar payı 22.9’dan yüzde 21.2′ ye geriledi. Tüm bunların yanında Stellantis, AB’nin en büyük araç paylaşım şirketi ShareNOW’ı yakın bir süreçte satın almıştır. Durum böyleyken Fiat 500e’nin AB’de fenomen bir elektrikli otomobil olduğunu belirtmekte fayda var. Otomobil Almanya ve İtalya’da en çok satılan elektrikli otomobil olmuştur. Fransa’da ise Peugeot e-208 önemini korumaya devam ediyor.

Böylece elektrikli otomobiller hayatımızı değiştirmeye devam ediyor. Üreticiler bu değişimi hızlandırmak amaçlı çalışmalarına devam ederek elektrikli otomobilin gelişimini sağlıyor. FCA ve PSA grubunun birleşimiyle ortaya çıkan Stellantis, Avrupa içerisinde elektrikli otomobilin öncüsü haline gelmekte oldukça ısrarlı. Bu ısrar onun başarısını kuvvetlendiriyor. Geçtiğimiz zamanlarda kıtanın en çok satanı olmayı başarmıştı. Şimdilerde ise daha da güçlenerek elektrikli otomobil üretimi açısından hedeflediği her şeyi gerçeğe dönüştürmek istiyor.

Stellantis, sahip olduğu bu başarıyı bünyesinde bulundurduğu 14 şirkete borçlu. Son olarak şirketlerin gelişmiş elektrikli otomobil ürün yelpazesi sayesinde gün geçtikçe satış hedefleri de güçlenmekte.

TRİNK SAT

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here