Mercedes-Benz, V8 Motorunu Kullanmaya Devam Edebilir

0
1389
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, V8 Motorunu Kullanmaya Devam Edebilir. Bilindiği üzere elektrikli araçlara hayatımızda iyice yer edinmeye başladı. Bu alana talep küresel olarak yapılan atılımlar ve teşviklerle artmaya devam ediyor. Ayrıca Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ve petrol fiyatlarının artışı da insanların elektrikli araç tercih etmesine sebebiyet veriyor. Bu alandaki yoğun artışı gören üreticiler de buna göre stratejilerini belirlemekte. Bahsedilen bu stratejilerin başında da markaların tamamen elektrikli olma imajı yer alıyor. Fakat tüm üreticiler bu konu üstünde aynı şekilde düşünmüyor. Buna bağlı olarak ta farklı stratejiler karşımıza çıkıyor. Böylesine sahip düşüncüye sahip markalardan biri de Mercedes.

Mercedes-Benz v8

Mercedes-Benz araç geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Joerg Bartels Car Sales ile bir röportaj yaptı. Bartels röportajda markanın V8 motoru hakkında içimizi aydınlatacak bilgiler verdi. Bartels, V8 motorunun 10 yıl içerisinde üretimden kalkmasının söz konusu olmadığını söyledi. Yani motor elektrikli araçların yoğunlukta olacağı zamanda bile hayatımızda yer edinmeye devam edecek.

Talep Olmasına Karşılık Üretime Devam

Mercedes motor

Bartels açıklamasında genel olarak CO2 stratejilerini yerine getirmelerinin gerektiğini ve buna göre hedeflerinin olduğunu söylüyor. Bu söz konusu hedef 2039 yılına kadar Mercedes-Benz’in karbon nötr bir şirket olması. Ayrıca da 2030 yılından itibaren tamamen elektrikli araç satan üretimi konumunda olmak hedefte yer alıyor. Fakat Bartels, benzinli yani V8 motorlu araçları talep eden bölgeler olursa bunu göz ardı etmek istemediklerini dile getiriyor. Buna bağlı olarak ta üretimlerini durdurmak istemediklerini belirtmiş oluyor.

Mercedes-Benz

Bartels açıklamasının devamında Avrupa’nın yeni düzenleme kararının içten yanmalı motorlara nasıl yansıyacağından bahsetti. Bartels, elektrikli araçların önünü açmak için alınan yeni kararların içten yanmalı motor maliyetlerini arttıracağını söylüyor. Bu da V8 motoru ilerde talep edecek müşterilerin cebine epeyce yakacağı anlamına gelmekte. Açıklamanın devamında Bartels, şirketin bazı modellerinde yer alan V8 motorlarının yerine hibrit ünitelerin bulunduğunu söylüyor.

Sadece Özel Modellerde Kullanılabilir

V8 motoru

Açıklamanın geneline bakıldığında eğer Mercedes-Benz V8 motor üretimini devam ettirirse karşımıza bambaşka modellerle çıkacak. Çünkü üretim maliyetinin artması ve ilerde elektrikli araç talebinin artması V8 motorunu daha özel olmasını sağlayacak. Bu da markanın V8 motorla özel ve kült olacak modellerle karşımıza çıkmasını muhtemel hale getiriyor.

Fakat yazının sonuna gelmeden bir konuya da kısaca değinmekte fayda var. Elektrikli araçlara bu denli geçilmek istenmesinin bir diğer sebebi de yakıt sıkıntısı. Bilindiği üzere petrol rezervleri gün geçtikçe azalıyor ve bu durum uzun yıllardır gündemde. Tahminen de 40 yıl için de rezervin tükeneceği söylenmekte. Bundan dolayı petrol hayatımıza girdiğinden beri ülkeler için jeopolitik, siyasi ve ekonomik güç konumunda. Bu da ülkeleri zaman zaman fiziki veya ekonomik savaşa götürmekte ve halen etkisini sürdürmekte. Bundan dolayı bundan 10 veya 20 sene sonra V8 motorlu (benzinli) araç çıksa bile bundan keyif alamayabiliriz. Çünkü yüksek ihtimalle ilerde böyle bir aracı kullanacak benzine veya ekonomiye sahip olamamamız muhtemel.

Sıfır Kilometre Mercedes-Benz Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here