Audi İçten Yanmalı Motorlara Veda Edecek

0
1192
Audi İçten Yanmalı Motorlara Veda Edecek

Audi içten yanmalı motorlara veda edecek. Alman otomobil devinden yeni hamle geldi. Üretici 2026 yılı itibariyle yalnızca elektrikli otomobil üretecek. Markanın yaptığı açıklama artık çevreci adımların daha çok atılacağı yönünde.

Dünya çapında elektrikli araçların sayısı artıyor. Çünkü iklim krizi giderek daha tehlikeli bir hal alıyor. Bu noktada otomotiv sektörü de kendi payına düşen şekilde karbon sıfıra doğru adımlar atıyor. Bu sebeple birçok farklı üretici tamamen elektrikli araçlara geçeceğini duyuruyor. Şimdi ise Alman üreticiden yeni hamle geldi. Hal böyle giderse önümüzdeki yıllarda elektrikli olmayan araçlar tamamen hayatımızdan çıkacak gibi.

Audi İçten Yanmalı Motorlara Veda Edecek

Audi İçten Yanmalı Motorlara Veda Edecek

Audi 2026 yılından itibaren sadece elektrikli otomobil tanıtımı yapacaklarını açıkladı. Buna göre 2033 yılından itibaren içten yanmalı modeller ürün gamlarından tamamen çıkacak. Bu nedenle üretici şimdiden yatırımlarına başladı. Tam 500 milyon euroluk bir yatırımla tüm çalışanlarına eğitim verecek. Elektrikli otomobillere geçiş için olan bu eğitimler 2025’e kadar bitecek. Ayrıca 2029 yılına kadar da tüm fabrikalarında en az bir elektrikli model üretmeye başlayacak. Bununla birlikte yeni tesisler kurmak yerine mevcut fabrikalarını güncelleyerek toluna devam edecek.

Audi ve Çinli ortağı FAW, Çin’de yapımı devam eden bir üretim tesisine sahip. Bu tesisin inşaatı 2024 itibariyle bitecek. Bu tesis bittiğinde Audi tamamen elektrikli Audi modellerinin ürettiği ilk fabrikasını açmış olacak.

Sıfır KM Audi Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here