Elektrikli Arabalarda Güneş Paneli Neden Bulunmaz?

0
1476
Elektrikli Arabalarda Güneş Paneli Neden Bulunmaz?

Elektrikli arabalarda güneş paneli neden bulunmaz? Her geçen gün elektrikli araçlar daha da yaygın hale geliyor. Ancak bu araçlar genellikle batarya ile enerji üretimi odaklı çalışıyor. Yalnızca birkaç firma güneş enerjisinden gücünü alan araçlar üretiyor. Bunların başında Almanya’da Sono Motors, ABD’de Aptera Motors ve Hollanda’da Lightyear gibi üreticiler geliyor. Ancak sayıları oldukça az. Peki ama güneş panelli elektrikli arabalar neden yaygın değil? Gelecekte tamamen güneş paneli ile çalışan araçlar yaygın hale gelecek mi?

Elektrikli Arabalarda Güneş Paneli Verimli mi?

Elektrikli Arabalarda Güneş Paneli Neden Bulunmaz?

Elektrikli araba bataryaları giderek gelişiyor. Aynı zamanda kapasiteleri de artıyor. Ancak güneş paneli teknolojisi ise henüz yeterince gelişmedi. Aslında bunun temel nedeni bu enerji için araba yüzeylerinin yetersiz kalması. Çünkü bataryanın şarj gereksinimlerini karşılayacak bir güneş paneli yüzeyi bir hayli büyük. Ama araçlar bunun için yeterli değil gibi. Ayrıca güneş paneli olan arabalar daha ağır olmak durumunda. Bu da üreticiler tarafından verimsiz olarak algılanmasına sebep oluyor.

Elektrikli Arabalarda Güneş Paneli Neden Bulunmaz?

Ancak elektrikli arabalarda güneş paneli imkansız da değil. Çünkü yakın bir zamanda Lightyear 0 isimli güneş enerjili elektrikli modelinin seri üretimine başladı. Bu araçta 5 metrekarelik güneş panelleri mevcut. Üstelik Avrupa’nın iklim koşullarına göre günlük 70 km menzil sağlıyor.

İkinci El Elektrikli Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here