Okçu Design Avrupa ve Amerika’dan Tasarım Ödülü Aldı

0
776
Okçu Design Avrupa ve Amerika’dan Tasarım Ödülü Aldı

Okçu Design Avrupa ve Amerika’dan tasarım ödülü aldı. Okçu, Alman Tasarım Ödülü (German Design Award) dahil olmak üzere tam dört ödül aldı. Hatta Almanya tarafından verilen ödül dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden birisi. Yerli tasarımcı kişiye özel lüks araç tasarımında dünyanın en iyilerinden. Bu başarısını 2022 biterken tam 4 ödülle taçlandırmayı da başardı.

Okçu, Mercedes-Benz V-Class üzerinde hazırladığı Archer özel tasarım serisi ile 2022 yılına damga vurdu. Tasarım dünya genelinde büyük beğeni toplamayı başardı. Hatta dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Alman Tasarım Ödülleri’nde ‘2022 Special Mention’ büyük ödülünü aldı. Ayrıca farklı ülkelerden gelen ödüllerle de başarısını kutladı.

Türkiye Tasarım Konusunda Oldukça İddialı

Okçu Design Alman Tasarım Konseyi ABC Tasarım Ödülü’nde ‘Ulaşım’ dalında özel ödülü aldı. Ayrıca ABD’li Muse Ödülleri’nde de ‘Ulaşım Tasarımı – Otomotiv Aksesuarları ve İç Mekan Tasarımı’ kategorisinde de birinci oldu. Üstelik İtalya’da düzenlenen A’Design Award’da ‘Araç, Mobilite ve Ulaşım Tasarımı’ kategorisinde birinciliği kimseye kaptırmadı.

Okçu Design Avrupa ve Amerika’dan Tasarım Ödülü Aldı

Okçu CEO’su Savni Okçu bu durumdan memnuniyetlerini dile getirdi. Mercedes-Benz V-Class’ta kullandıkları ve Archer adlı tasarı için konuştu. Özel tasarım serisi ile iddialarını ortaya koyduklarını ifade etti. Ayrıca Okçu, “Dünyanın farklı ülkelerinden seçilen ve her biri, alanlarında isim yapmış tasarım uzmanlarından oluşan bağımsız jüri üyeleri tarafından bu ödüllere layık görülmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Tasarım dünyası için büyük anlam ifade eden böylesine önemli ödülleri ülkemize getirmenin gururunu yaşıyoruz. Uzun yıllar edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübe ile, otomotivden mimariye, tasarımdan teknolojiye dünyanın önde gelen markalarını geride bıraktık. Türkiye’nin tasarım konusunda da iddialı olabileceğini tüm dünyaya gösterdiğimize inanıyoruz.” dedi.

3550 Saatlik Kusursuz El İşçiliği

Okçu Design Avrupa ve Amerika’dan Tasarım Ödülü Aldı

Okçu Design,  bu tasarımıyla Mercedes-Benz V Class’ı adeta yeniden ortaya çıkardı. Kelimenin tam anlamıyla lükslüğü simgeleyen araçta her şey üst segment. En başta dışı ile dikkatleri üzerine topluyor araç. Ancak içi de en kaliteli deri döşemelerle süslü. Ayrıca el yapımı ahşapla kaplı ve yeni nesil teknolojiye sahip. Aracın içerisindeki her şey tablet üzerinde kontrol edilebiliyor. Bunun içinde ekran bölücü, yan sehpalar ve ayaklıklar var. Bu aracın bu hale gelmesi için ise tam 3550 saatlik işçilik söz konusu.

Sıfır KM Mercedes-Benz V Serisi Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here