Ferrari Monza SP1, 2020 Compasso d’Oro’yu Kazandı

0
1498
ferrari-monza
ferrari-monza

Ferrari Monza SP1 farklı ve göz alıcı tasarımıyla sadece dikkat çekmekle kalmıyor. Şahlanan At’ın ‘Icona’ serisinin ilk üyesi, prestijli bir tasarım ödülü aldı. Compasso d’Oro yani Altın Pusula’nın yeni sahibi oluyor. Hem tasarım hem de teknoloji açısından sofistike olan otomobil için, efsanevi Ferrari yarış barketalarından ilham alınmıştır. Ferrari Monza SP1, saygıdeğer ADI ödülünün tarihinde kazanan 11. otomobil ve üçüncü Ferrari modelidir.

Monza SP1, endüstriyel tasarım dünyasının en çok hedeflenen ödüllerinden biri olan prestijli Compasso d’Oro’yu (Altın Pusula) kazandı. Şahlanan At Milano’daki sunum töreninde Flavio Manzoni (Baş Tasarım Sorumlusu) ve Jane Reeve (Baş İletişim Sorumlusu) tarafından temsil edildi.

Ferrari Monza SP1 Markanın Üçüncü Altın Pusula’sını Getirdi

ferrari-monza-sp1
ferrari-monza-sp1

Monza SP1, ödül töreninde Compasso d’Oro’ya sahip olan 18 tasarım ürününden biriydi. 1954’te başlatılan ödül, her iki yılda bir veriliyor. ADI Compasso d’Oro, uzmanlar, tasarımcılar, eleştirmenler, tarihçiler ve gazetecilerden oluşan ADI’nin Kalıcı Tasarım Gözlemevi tarafından seçiliyor. Verilen ödül, en eski ve en yetkili uluslararası endüstriyel tasarım ödülüdür. Uzun tarihinde Compasso d’Oro’yu şimdiye kadar sadece 11 araba aldı, bunlardan üçü Ferrari: 2014’te F12berlinetta, 2016’da la FXX K ve şimdi Monza SP1 bu prestijli ödülün yeni sahibi oluyor.

Geleceği Yansıtırken Mirastan Yararlanmak

ferrari-sp1-altın-pusula
ferrari-sp1-altın-pusula

ADI (Endüstriyel Tasarım Derneği) jürisi, Monza SP1’i “ geleceğe yansıtma ve asla eski hissetmeden üretim hafızasının mirasından yararlanma yeteneği” nedeniyle seçildiğini belirtiyor. Bugün mevcut olan en iyi teknolojileri kullanan otomobil, 1950’lerin en çağrıştırıcı Ferrarilerinden esinlenen ‘Icona’ adlı tamamen yeni bir segmentin ilki olan sınırlı sayıda özel bir ürün olarak hayranlarının karşısına çıkıyor.

Ferrari Monza SP1 Benzersiz Bir Deneyim Sunuyor

ferrari-sp1-konsept-dis-gorunum
ferrari-sp1-konsept-dis-gorunum

Kendini adamış müşterileri ve koleksiyoncuları hedefleyen Monza SP1, geçmişin Ferrari yarış barketlerine, en azından başlangıçta “barchetta” adına ilham veren 1948 166 MM ve ikonik 750 Monza ve 860 Monza’ya atıfta bulunuyor diyebiliriz. Tek amacı kazanmak olan ve bu hedefle tasarlanan efsane modeller, 1950’lerde Dünya Spor Otomobil Şampiyonası’nda sayısız zafer kazanarak Ferrari efsanesinin kurulmasına yardımcı oldu. Monza SP1, direksiyonun arkasında gerçekten benzersiz bir deneyim sunan, ödün vermeyen tek koltuklu bir yol otomobili olarak tasarlandı.

Sahibinden Satılık Arabalar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here