Ferrari Roma Prestijli Araba Tasarım Ödülünü Kazandı

1
3196
ferrari-roma-araba-tasarım
ferrari-roma-araba-tasarım

Ferrari Roma, 1984 yılında Auto & Design dergisi tarafından başlatılan prestijli Araba Tasarım Ödülü’nü seri üretim araç kategorisinde kazandı.

Jüri: Ferrari Roma Klasik Çizgileri 21. Yüz Yıla Yansıtıyor

ferrari-roma
ferrari-roma

Otomotiv tasarımında önemli ilerlemeler kaydeden üretici ve modelleri ödüllendirmeyi amaçlayan Otomobil Tasarım Ödülü, 2016 yılında bugünkü haliyle yeniden doğmadan önce 1984-1997 yılları arasında her yıl verildi. Uzman jürisinin on iki üyesi (çoğunlukla gazeteciler), “Grand Touring modellerinin klasik çizgilerini yeniden yorumlayan ve bunları son teknoloji, duyusal ve etkileyici tasarımla 21. yüzyıla yansıtıyor ”.

Kasım 2019’da Maranello’nun üreticisi tarafından tanıtılan Roma, markanın 50’li ve 60’lı yılların (“dolce vita” dönemi) modellerinden ilham alan, iki koltuklu bir coupe sporu ve 620’lik 3.9 litrelik çift turbo V8 bloğu ile güçlendirildi.

Ferrari Monza’da Compasso d’Oro’ya Layık Görülmüştü

ferrari-monza
ferrari-monza

Bu motor, Ferrari SF90 Stradale’ye takılana benzer 8 vitesli, çift kavramalı bir şanzıman ile ilişkilendirilmiştir. Tüm, alıştırmayı 0’dan tamamladıktan sonra modeli en yüksek hızda 320 km / saate iter. Sadece 3,4 saniyede 100 km / s. , herkesin erişebileceği performanslar değil. Ferrari Roma, tasarımı nedeniyle birkaç hafta içinde ödüllendirilen ikinci Ferrari modelidir. Eylül ayının başında, seçkin Monza SP1, en eski ödüllerden biri olan ve tasarım alanında en prestijli ödül olan Compasso d’Oro’ya layık görüldü.

Ferrari Roma İçin Uzaktan Ödül Töreni

ferrari-tasarım
ferrari-tasarım

2020 uzaktan ödül töreni dün Car Design Award YouTube kanalında yapıldı. Bu ödül, otomotiv endüstrisinde yılın en iyi üretim tasarımlarından sorumlu tasarım ekiplerinin çalışmalarını takdir ediyor. 1984 yılında Auto & Design dergisi tarafından başlatılan Araba Tasarım Ödülü, otomotiv tasarımının gelişimine katkıda bulunan projelere yöneliktir.

Bu yılın kazananları, Auto & Design da dahil olmak üzere başlıca uluslararası otomotiv yayınlarından 12 gazeteciden oluşan uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından seçildi. Üretim Arabalarını Ferrari Roma’ya verirken jüri, “Flavio Manzoni liderliğindeki Ferrari tasarım ekibi Roma ile inanılmaz bir iş çıkardı. Bu araba, bir Grand arabanın klasik çizgilerini yeniden yorumluyor. Turismo ve şehvetli, etkiyeci ve son teknoloji tasarım sayesinde bunları 21. yüzyıla yansıtıyor “.

Ferrari Roma, Maranello’nun yeni 2 + 2 coupé’sidir. Kendine özgü İtalyan tarzı, 1950’lerin ve 1960’ların Roma’sının kaygısız yaşam tarzının çağdaş bir yeniden yorumudur ve çağrıştırıcı adını aldığı Roma’dır. Yine de otantik ve zarif tarzının altını çizen son derece modern bir tasarım dilini bünyesinde barındırır. Ancak temiz hatları, tüm Ferrariler tarafından paylaşılan spor özelliğini de koruyor!

2.El Arabalar

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here