Karbon-Fiber Yapılı Ferrari 250 GT

Bir İngiliz şirketi, ikonik Ferrari klasik yarış arabası olan GT 250’yi kendi yorumuyla 21. yüzyıla getirmeyi planlıyor. Karbon-fiber yapılı bir Ferrari 250 GT.

GTO Engineering, klasik Ferrari araçlarının uzman bir restoratörüdür. Bir Ferrari 330 veya 365 üzerine inşa edilmiş dünyanın en pahalı otomobillerinden birinin rekreasyonu olan “250 GT SWB Revival” ı inşa ederek şimdiden adını duyurmuştur.

Şimdi firma dikkatini, ısmarlama bir tüp çerçeveli şasi üzerine inşa edilen ve bir V12 ile çalışan kendi şirket içi tasarımına çeviriyor. Karbon fiber yapı etrafında inşa edilecek 250 GT’den esinlenilmiş bir retromod. 2200 pound’un (998 kg) altında hedeflenen bir ağırlığa sahip. Ancak yine de dört kamlı bir V-12 motorla çalışıyor.

GTO Engineering’in genel müdürü Mark Lyon, “250 SWB Revival’i inşa ederek ve bir dizi Ferrari üzerinde çalışarak, bir otomobilin ağırlığının ve motorunun iyi bir spor otomobil yapmanın temel bileşenlerinden ikisi olduğunu öğrendik,” dedi.

GTO Engineering ayrıca, boya ve döşeme gibi bir dizi kişiselleştirme seçeneğinin yanı sıra süspansiyon ve şanzıman gibi ana bileşenleri ayarlama seçeneği sunacak.

karbon fiber yapılı ferrari 250 gt

Moderna Olarak Adlandırılacak!

Moderna olarak adlandırılan yeni otomobilin geleneksel görünümü, çok daha güncel bir mekanik paketin etrafına sarılacak. GTO Mühendislik patronu Mark Lyon, alüminyum alt şasileri ve önde ve arkada tamamen bağımsız bir kumanda kolu süspansiyonu kullanacağını söylüyor. Daha büyük tekerlekler, orijinal arabanın disklerinden daha güçlü frenleri barındırmasına da izin verecek gibi görünüyor.

Açıkça orijinal Ferrari’den esinlenilmiş olsa da, karbon fiber gövde kabuğu aynı zamanda Zagato benzeri “çift balonlu” bir tavana sahip olacak. Bu ilk taslakların açıkça ortaya koyduğu gibi, modern projektör ve önde ve arkada LED ışıkları içerecek. Kapılarda ve kaputta, hareketlerine uygun bir ağırlık ve his vermek için alüminyum yine de kullanılacaktır.

250 gt

Özellikler Kesinleşmedi

Moderna, V-12’nin bir versiyonunu kullanacak. Nihai özellikler doğrulanmadı, ancak GTO Engineering, motora dönem dışı yükseltmelerin de verilebileceğini söylüyor. Yeni eski arabanın tahmini 315 beygir gücünün üzerinde büyük bir güç artışı alması bekleniyor.

Araç tabii ki ucuz olmayacak. Yenilenmiş 250 GT SWB yaklaşık 1 milyon dolardan başlıyor ve Moderna şüphesiz daha pahalı olacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here