Ferrari tek seferlik özel üretim modeli olan Ferrari SP51 aracını tanıttı. Bu model Ferrari’nin ilk tek seferlik üretimi değil. Şirket daha önce de SP48 Unica gibi çok başarılı işlere imza atarak tek seferlik modellerini çıkarmıştı. SP51 modeli de tek seferlik özel üretim modellerinin en yeni üyesi olarak karşımıza çıktı. Tayvan’daki bir Ferrari koleksiyoncusu tarafından sipariş edilen otomobil, 812 GTS’yi temel alıyor ve üç katman halinde uygulanan Rosso Passionale olarak bilinen benzersiz kırmızı tonuyla kısmen de olsa kesinlikle çarpıcı görünüyor. Yeni model ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Ferrari SP51, 812 GTS Modelini Temel Alıyor

Ferrari Stil Merkezi tarafından tasarlanan SP51 modeli, 812 GTS platformunu temel alıyor. Ferrari’nin tek seferlik arabalarında olduğu gibi, bun modelde de mekaniklere dokunmayacağını düşünüyoruz.  Bunun sonucunda ise iki model de 789 beygir gücünde 6,5 litrelik V12 motoru paylaşacak gibi duruyor. Modelin diğer teknik konularında ise ne gibi değişiklikler olabilir bunu tam olarak bilemiyoruz. Ama tahmin edilene göre görsel değişiklikler dışında pek bir değişiklik olmayacak gibi duruyor.

Ferrrari SP51 iç mekan

Yeni Ferrari de Tavan Bulunmuyor

Ancak SP51, 812 GTS’den tamamen farklı bir tasarıma sahip ve normal otomobilin katlanır tavanından yoksun. Aslına bakarsak modelin hiçbir çatısı yok. Ancak rüzgar tünelinde geliştirilen aerodinamik modifikasyonlar, Ferrari’ye göre arabaya benzer performans ve konfor sağlıyor. Dış kısım ise ortasından aşağıya doğru uzanan mavi ve beyaz çizgilerle kaplanmış. Ayrıca bu renk aynı zamanda kabini süslemek için de kullanılmış. Ferrari SP51, 1955 Ferrari 410 S’de bulunan benzer bir görünümden ilham almış gibi duruyor. Bu modifikasyonların çoğu, çıplak karbon fiber ile tamamlanarak öne çıkmalarına yardımcı oluyor. Bunlar, jant telleri ile karbon fiber kanat profillerine sahip tekerleklere kadar uzanmakta. Kabinin hemen arkasında ise araca targa görünümü veren karbon fiber kanatlar gözümüze çarpıyor.

Diğer yandan içeride kullanılan Alcantara kaplaması da dış kısımdakiyle aynı Rosso Passionale renginde tamamlanmakta. Ayrıca kapı panelleri, alt gösterge paneli bölümü ve beyaz çapraz dikişlere sahip koltukların yan kısımları için de özel bir kaplama var. Otomobilin kabininde de bol miktarda parlak cilalı karbon fiber kullanılmış. Peki siz Ferrari SP51 hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Ferrari Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here