Evden çıkmadan ziyaret edilebileceğiniz 10 farklı otomobil müzesi olduğunu tahmin edebilir miydiniz. Farklı hızlarda ve değişen güvenlik derecelerinde, dünyanın birçok yerinde günlük yaşam geri geliyor. Sadece birkaç hafta önce koronavirüs nedeniyle her şeyin durduğu yerlerde. Sokaklar insanlarla doluyor ve çalışanlar işlerine dönüyor. Ancak bazı faaliyetlerin ‘normale’ dönmesi için yine de daha fazla zaman geçmesi gerekir.

Bunlar arasında müzeler ve sanat merkezleri ziyaret edilebilir. Louvre’da Mona Lisa’nın önünde duran kitlelerin resimleri, geri dönmesi uzun zaman alacak bir geçmişin parçası gibi görünüyor, gerçi öyle olsa bile. Birkaç aydır, otomotiv sektörünün kültürü ve spor etkinlikleri, eskisinden çok daha az nüfuslu olan bu yeni gerçeklik karşısında değişiklikler yapmak zorunda kaldı. Bazı müzeler ve sergi merkezleri, sınırlı ziyaretçilere rağmen, çoktan yeniden açıldı. Onları hayal kırıklığına uğratmamak için, bu tür pek çok yer koleksiyonlarını web siteleri veya Google Haritalar veya Google Street View aracılığıyla çevrimiçi olarak görüntülemeyi teşvik ediyor. İşte en çok tavsiye edilen evden çıkmadan ziyaret edilebileceğiniz bazı müzeler:

Evden Çıkmadan Ziyaret Edilebilecek 10 Otomobil Müzesi

10Ferrari Müzesi

Geçtiğimiz 18 Mayıs’ta, sıkı güvenlik önlemleri altında, Maranello’daki Ferrari Müzesi ve Enzo Ferrari Müzesi Modena, 28 Şubat’tan beri kapalı olan kapılarını yeniden açtı.

Artık sadece birkaç şanslı kişi her iki yeri de ziyaret edebilecek. Geri kalanımızın geçmişi, Formula 1 arabaları ve markanın en temsili modelleri hakkında bilgi edinmek için Google Street View aracılığıyla oraya gitmemiz gerekecek.

9Citroën’in Kökeni

Citroën Origins koleksiyonunda, bu Fransız markasının 1919’dan kalma seyrini gözden geçiren ve web sitesinden çevrimiçi olarak erişilebilen 80’den fazla araç var. Bu sürükleyici 3D deneyiminde, 2CV veya Méhari gibi bazı efsanevi modellerinin seslerini dinlemek bile mümkün.

8Mercedes-Benz Müzesi

Stuttgart’taki etkileyici dokuz katlı bina, Mercedes-Benz Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor ve otomobil severler için neredeyse kutsal bir yer. Daha önce oraya gitmemiş veya şimdi geri dönmek isteyenler için bu, kurulumların sanal bir turu aracılığıyla koleksiyonundaki 160 aracı görme şansı vardır.

7Porsche Müzesi

Bir diğerinde, Stuttgart’taki daha az etkileyici olmayan bina Porsche Müzesi. Marka, birkaç yıldır, Covid-19 sırasında tüm dünyadaki hayranlarını memnun eden sanal bir turla otomobillerini ziyaret etme ve görme şansı sunuyor.

6Honda Koleksiyon Salonu

Honda, müzesini 20 yıldan biraz daha uzun bir süre önce Japonya’daki Twin Ring Motegi pistinde açtı. O zamandan beri binlerce ziyaretçisi oldu. Pandemi sırasında, web sayfasındaki 360º Ziyaret sayesinde pek çok kişi oldu. Markanın en sembolik otomobillerinin bazılarını, en önemli yarışlarda kullandığı tek koltuklu ve motosikletleri görmeyi başardılar.

5Lamborghini Müzesi

Miura, Aventador, Murciélago, Islero… Bu isimler bir şeyler çağrıştırıyor mu? Lamborghini hayranıysanız tanıdık gelir. Tüm bu modeller ve daha fazlası, markanın İtalyan şehri Sant’Agata Bolognese’de bulunan müze koleksiyonunun bir parçasıdır. Sanal ziyaret, Google Street Views aracılığıyla edinilebilir.

4Fangio Müzesi

Buenos Aires’te bulunan müzenin Güney Amerika’daki en iyi otomotiv müzelerinden biri olduğu ve tek bir sporcuya adanmış en eksiksiz müzelerden biri olduğu söyleniyor. Juan Manuel Fangio müzesi, bu beş kez Formula 1 dünya şampiyonunu kutluyor ve web sitesi ayrıntılı bir sanal ziyaret sunuyor.

3Volvo Müzesi

İsveç’in Göteborg şehrine bir ziyaret şu anda kartlarda yer almıyorsa, en azından Volvo sizi müzeye sanal olarak sokacaktır. Markanın geçmişini Google Haritalar üzerinden ilk elden öğrenebilirsiniz.

2Petersen Otomotiv Müzesi

Tekrar Google Haritalar sayesinde, Petersen Otomotiv Müzesi’ndeki koleksiyonu ziyaret etmek için birkaç dakika içinde Kaliforniya’da olabilirsiniz. Son zamanlarda, muhteşem cephesi de dahil olmak üzere tamamen yeniden şekillendi.

1Skoda Müzesi

360º’lik bir tur kullanarak, Skoda’nın ilk motorlu araçlarından birinde 20. yüzyılın Prag’ını ziyaret ederken, aynı zamanda Çek otomobil üreticisi hakkında ilginç gerçekleri öğrenmek mümkündür. Arabaları sevmeseler bile herkese tavsiye edilen bir gezi.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here