Üç sıralı 2021 Jeep Grand Cherokee L burada ve önceki nesil Grand Cherokee’nin yani Jeep’in 2021 model yılı olarak sattığı aracın iskelet yapısını iyileştirmeyi vaat ediyor. Biraz prestije sahip, arazi kullanımına hazır üç sıralı bir SUV istiyorsanız, tek bir seçenek daha var: Land Rover Discovery. Land Rover Discovery 2021 için yenilenirken, tamamen yeni Grand Cherokee L İngiliz rekabeti karşısında daha iyi durmalı. 2021 Jeep Grand Cherokee L ve 2021 Land Rover Discovery kağıt üzerinde nasıl karşılaştırılır? Kim kazanır? Hep birlikte inceleyelim.

2021 Jeep Grand Cherokee L VS 2021 Land Rover Discovery

Motor Özellikleri

Bu iki lüks SUV’nin en önemli parametrelerinden biri ile başlayalım. Şimdilik, Jeep, 290 HP ve 348.44 N.m tork yapan standart 3.6 litrelik bir V-6 ve 357 HP ve 528,77 N.m tork sağlayan 5,7 litrelik bir V-8 kullanıyor. Gelecekte Grand Cherokee için kesinlikle başka güç aktarma organları seçenekleri de olacak ve Jeep, yıl içinde piyasaya sürülecek olan 4xe benzinli-elektrikli hibrit varyantı şimdiden duyurdu. Bilmediğimiz şey ise, her şeyi fetheden Trackhawk donanımının Grand Cherokee L’de kullanılıp kullanılmayacağı ve kullanılması halinde de şu anki iki sıralı modelle aynı 707 HP süperşarjlı V-8’e güvenecek mi?

2021 Jeep Grand Cherokee L
2021 Jeep Grand Cherokee L

Discovery için yalnızca tek bir gazla çalışan motor seçeneği var ve bu, bir 340 HP ve 450,13 N.m tork yapan süper şarjlı 3.0 litrelik bir V-6’dır. İsteğe bağlı turbo-dizel 3.0 litrelik V-6, 254 HP ve 600,63 N.m tork sağlar. Benzer şekilde karşılaştırarak burada gaz motorunu ele alacağız. Bu, Discovery’yi Grand Cherokee L’nin V-6 ve V-8 seçeneklerinin arasına yerleştirir. Bununla birlikte, Jeep 2021 Wrangler 4xe’nin 375 HP ve 637,23 N.m tork sağladığını belirtti. Grand Cherokee’nin 4xe triminin Wrangler’inkiyle aynı güç aktarım mekanizmasını kullanmasını bekliyoruz ve bu, Jeep’in en verimli seçeneğinin Discovery’den daha güçlü olacağı anlamına geliyor. Jeep bu turda üstünlük sağlıyor.

Çekme Oranı

Bu makinelerin her ikisi de harika dış mekanları keşfetmenize yardımcı olmak için yapılmıştır. Bu nedenle, römork, kampçı veya tekne gibi araçlar akılda tutularak yapılır. Land Rover Discovery’nin maksimum çekme oranı 3,719.45 kg’dır.

2021 Land Rover Discovery
2021 Land Rover Discovery

Yeni Grand Cherokee L ile en fazla 3,265.86 kg çekebilirsiniz bu ise yalnızca büyük V-8 ve dört tekerlekten çekişi seçtiğinizde geçerlidir. Dolayısıyla, GC’nin V-8’inden daha az güç ve daha az tork üretmesine rağmen, Land Rover, Jeep’ten ~453.59 kg daha fazla çekebilir. Bu tur Discovery’ye gidiyor.

3. Sıradaki Koltuklar İçin Bacak Mesafesi Aralığı

Bu aile nakliyecilerinin her ikisi de yediye kadar oturma kapasitesine sahiptir, ancak üçüncü bir sıranın alıcıları etkilemesi için, yetişkin boyutlu insanlar için de gerçekten kullanılabilir olması gerekir. Yeni Grand Cherokee L, Jeep’in orta boy SUV’sinin bugüne kadarki en uzun versiyonu ve bu nedenle ikinci sıranın arkasında ekstra spor odası olarak geliyor.

2021 Land Rover Discovery
2021 Land Rover Discovery

Yine de, Discovery’den daha az bacak mesafesine sahip. İkinci sıranın arkasında, Jeep, maksimum 76.96 cm bacak boşluğu sunuyor. Disco, fazladan 8.13 cm aralık sunuyor çünkü ikinci sırası arkadaki alanı en üst düzeye çıkarmak için öne ve arkaya kayabiliyor. Bu, hem küçük hem de büyük olanlarınızın Land Rover’ın üçüncü sırasını biraz daha rahat vakit geçirmek için bulabileceği anlamına gelir.

Kargo Alanı

SUV’lar özünde hizmet araçlarıdır adından da anlaşılacağı üzere “fayda” kelimesi ve geniş kargo alanı bu tarifin temel bileşenidir. Yeni Grand Cherokee L, üçüncü sıra yukarıdayken 0.49 metreküp alan sunuyor. Alanı aşağı katlayın ve golf çantalarını, valizleri ve diğer her türlü eşyayı atmak için 1.33 metreküp ekstra alan elde ediyorsunuz. Satışa sunulan en geniş üç sıralı SUV olmasa da, yeni Grand Cherokee L en sıkışık olmaktan çok uzak.

2021 Jeep Grand Cherokee L
2021 Jeep Grand Cherokee L

Aslında, Land Rover Discovery fark edilir derecede daha az kargo dostu. Üçüncü sıranın arkasında, yaklaşık 0.26 metreküp bir kargo alanı sunuyor. En arkadaki sırayı katlarsanız bu sayı 1.13 metreküp olur. Bu makul bir alan miktarı, ancak yine de Jeep bu konuda daha üstün ve turu alıyor.

Off-Road Yeteneği

Bu iki SUV’un aynı asfalt dışı koşullarda karşılaştırmadan nasıl off-road performans gösterdiğini bilemesek de, off-road teknolojilerini değerlendirebiliriz. Her ikisinin de dört tekerlekten çekiş sistemleri var ve her ikisi de işler zorlaştığında yetenekli makineler olma ününe sahip. 2021 Discovery, üzerinde sürdüğünüz yüzeyde çekişi korumak için şanzımanı, süspansiyonu ve motor ayarlarını otomatik olarak yapılandıran bir sistem olan Land Rover’ın Terrain Response 2’yi sunar. Ayrıca Çim, Çakıl, Kum, Çamur, Kar ve Kaya gibi farklı araziler için çok sayıda sürüş modu vardır.

Jeep, benzer bir sürüş modu özelleştirme seviyesi sunar. Grand Cherokee L’nin Selec-Terrain sistemi büyük ölçüde Disco’nun Terrain Response sistemine benziyor. Ayrıca, aşağıdaki yüzey koşullarına uyacak şekilde yapılandırılabilen beş sürüş modu (Otomatik, Spor, Kaya, Kar, Çamur / Kum) vardır. Şimdilik, bu turu bir berabere olarak adlandırmamız gerekecek.

Fiyat Karşılaştırması

Land Rover henüz 2021 Discovery için fiyat vermedi. Bununla birlikte, 2020 modelinin 53.650 $ ‘lık başlangıç ​​tutarına yakın kalmasını bekliyoruz. Aynı şekilde, Jeep Grand Cherokee L’nin önceki modeli için fiyatlandırması, modelin yaklaşık 40.000 $ ‘dan başlayıp oradan yükseleceği şeklinde. Bu turun kazananını belirlemek için resmi fiyatlandırmayı bekleyeceğiz, ancak daha az para harcamak istiyorsanız, daha düşük seviyeli bir Grand Cherokee L’de karar kılmanız mümkün.

Sonuç Olarak: 2021 Jeep Grand Cherokee L ve 2021 Land Rover Discovery

Jeep Grand Cherokee L ve Land Rover Discovery’nin birbirlerine karşı iyi bir mücadele vereceği kesin. Karşılaştırmaya göre şuan iki araç berabere turları bitiriyor. Fiyatlar net olarak açıklandıktan sonra terazi bir tarafa daha ağır basacaktır.

2.El Jeep İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here