488 GTB, Formula 1’den ilham alan teknoloji ve fırsat duygusunu içermektedir. 200 mil / saate ulaşan performansından ve keskin yol tutuşundan tam olarak yararlanmak için gerçekten bir sağlam yola ihtiyacınız olduğundan, dur-kalk istanbul trafiğinde pek keyif alabilceğinizi sanmıyoruz.

458 Italia’nın geliştirilmiş halidir ve bu, stilinde kendini gösterir. Burun çevresinde daha yumuşak kenarlar bulunurken, arka kısım LaFerrari hiper otomobilden esinlenmiştir. Aslında tüm görünüm aerodinamikten etkilenir. Ön kısımda, havayı arabanın üstünde ve altında kanalize eden Formula 1’den esinlenilmiş bir çift spoyler bulunur ve arka difüzör, aşırı sürüklenme yaratmadan tutuşu iyileştirmek için hava akışını ayarlar.

488 GTB’nin motoru açılır kapanır tavanlı California T ile paylaşılıyor. Karışıma ikiz turboşarjlar ekliyor. 3.9 litrelik V8, 488 gtb ‘de baştan aşağı yeniden işlendi. Güç 552bhp’den 661bhp’ye ve tork 5Nm’den 760Nm’ye yükseltildi.

458’den geliştirilen yedi vitesli çift kavramalı şanzıman ile eşleştirilirken, adaptif amortisörler, hızlı direksiyon kremayeri ve LaFerrari’den türetilen Brembo frenler, şimdiye kadarki en ilgi çekici Ferrari sürüş deneyimini sunmak için bir araya getirildi.

488 GTB İç Mekan

Kabin, çevreleyen veya direksiyon simidindeki tüm kontrollerle sürücü odaklı. Merkezi devir sayacı bir çift bölmeyle çevrilidir. Sağdaki tüm bilgi-eğlence ve yolculuk ekranlarını içerir ve soldaki gelişmiş bir yol bilgisayarına sahiptir. Bu, bir tur zamanlayıcısı, G-ölçer ve aracın parçalarının optimum sıcaklıkta olduğunu gösteren bir araç durumu monitörünü içerir. Her bölme kendi döner kadranı ve düğmeleriyle kontrol edilir. Kullanımı biraz zor olsalar da, aşina olmaları kolaydır.

Direksiyon simidi, Manettino sürüş modu anahtarı da dahil olmak üzere üzerinde bulunan tüm sürüş kontrolleri ile gösterge panelinin ayrılmaz bir parçasıdır. Uzun, ince vites değiştirme kanatçıkları parmak uçlarınızdan hızlı bir şekilde uzaktadır. Sergilenen bazı sert plastikler ile altı rakamlı bir spor otomobil için bazı malzemelerin çizilmeye uygun olmaması ne yazık.

Sürüş pozisyonu oldukça ileride oturuyormuşsunuz gibi hissettiriyor ve arkanızda çok fazla araba olduğunun farkındasınız. Yine de 488 gtb hareket halindeyken hantal hissetmiyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, gaz kelebeği neredeyse anında hızlanma sağlar ve süper hızlı direksiyon, neredeyse telepatik tepkiler verir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here