Volkswagen Passat uzun bir süredir aile otomobili olarak aramızda bulunuyor. Passat Alltrack ‘in ilk versiyonu daha eski Mk6 Passat’a dayanmaktadır. 2011’de satışa sunulmuştur. Ama bu ikinci Alltrack mevcut olan Mk7 Passat’ı örnek almıştır.

Standart Passat Estate ile Alltrack arasındaki en büyük fark, Alltrack modelinin arazi geliştirmeleridir. Kit için temel olarak GT döşeme kullanılmıştır. Alltrack 27,5 mm sürüş yüksekliğinin yanı sıra tekerlek yuvaları ve kapı eşikleri üzerindeki plastik kaplamanın yanı sıra ön ve arka tamponlar için gümüş koruma plakaları, mat yüzeyli tavan rayları, özel alaşım jantlar ve içeride ekstra kiti bulunmaktadır. Ayrıca özel bir kumaş döşeme tasarımı (isteğe bağlı olarak deri de alınabilir), bazı 4MOTION amblemleri ve arazi sistemleri için ekstra düğmeler bulunmaktadır.

Alltrack Volkswagen’in 4MOTİON Yürüyenine Sahip

4MOTION dört tekerlekten çekiş, Alltrack’te standarttır. Haldex tabanlı sistem, Amarok pick-up dışındaki herhangi bir 4MOTION donanımlı arabada bulacağınızla aynıdır. Bu nedenle normal kullanımda varsayılan olarak önden çekişlidir. Bununla birlikte, otomobilin elektronik herhangi bir tanımdaki tekerlek kaymasını tespit ederse, 4WD sistemi devreye girecek ve gücü en çok ön veya arka tekerleklere gönderecektir.

Ek olarak VW, Alltrack’e vites kolunun yanındaki ‘Off-Road’ düğmesiyle çalıştırılan bir yokuş iniş kontrol sistemi ekledi. Diğer arazi dokunuşları arasında motor ve şanzıman için gövde altında ekstra koruma bulunur. VW’nin güçlü dizel 187bhp’lik bir versiyonunun yerini ve yedi vitesli çift kavramalı otomatik şanzımana sahip olan 2.0 TDI 190PS DSG’ aldı.

Alltrack’ın çok sayıda rakibi bulunmaktadır; Skoda Octavia Scout ve Subaru Outback, Vauxhall Insignia Tourer iyi birer alternatifdirler. Volvo V90 Cross Country ve Mercedes E-Serisi All-Terrain pahalı alternatiflerdir.

Bazı alıcılar için Alltrack bir SUV’ye alternatif olarak düşünülebilir. Büyük bagajı, çoğu SUV’den daha fazlasını taşıyacağı anlamına gelirken, daha düşük sürüş yüksekliği ve araba tabanlı gövde de daha ekonomik olmasını sağlamıştır.

Passat Estate çok pratik bir otomobildir. Ancak Alltrack modeli bunu bir sonraki seviyeye taşıyor. Üzerinde bir çift dağ ayakkabısı olan bir Passat olarak düşünün. Alltrack, tıknaz ön ve arka tamponlar, daha büyük tekerlekler sayesinde arazinin üstesinden gelmesine yardımcı olmak için kaldırılmış süspansiyona sahiptir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here