Görünüşe göre, Ferrari’nin geleceği elektrikli arabalara sahip olacak, ancak hiçbir zaman tamamen elektrikli bir marka olmayacak. En azından, Ferrari CEO’su Louis Camilleri’nin geçtiğimiz günlerde endüstri analistleriyle yaptığı bir görüşmede yaptığı açıklamalara ilişkin yorumlar bu şekilde oldu.

Ferrari’nin Geleceği Hakkında Yorumlar

Morgan Stanley analisti ve Global Otomobil ve Paylaşımlı Mobilite Araştırması Başkanı Adam Jonas; Camilleri’ye elektrikli Ferrari’lerin performans kaybı olmaksızın otomobil üreticisi için bir maliyet tasarrufu sağlayıp sağlamayacağını sordu.

Camilleri, bir elektrikli güç aktarım mekanizmasının maliyet tasarruflarının Jonas’ın önerdiği kadar önemli olmayacağını; en azından pillerin ve elektrik motorlarının mevcut fiyatları göz önüne alındığında, ancak “uzun vadede” finansal olarak daha uygun hale gelebileceğini söyledi. Ve elektrikli bir Ferrari yapmak için, aracı öncelikle bir Ferrari yapmak gerektiğini vurguladı.

ferrarinin geleceği

Ferrari DNA’sını Korumak

Camilleri, “Ferrari DNA’sını korumak için, EV aslında tahmin ettiğinizden çok daha karmaşık olacak” dedi. “Ve bu açıkça üzerinde çalıştığımız bir şey. Ancak amacımız, standart bir EV’ye sahip olmak ve Cavallino’yu üstüne oturtmak değil. ”

Camilleri, mevcut SF90 Stradale plug-in hibridin elektrikli bileşenlerinin önemli olduğuna ve tamamen elektrikli bir otomobilin maliyetlerinin daha da engelleyici olacağına dikkat çekti.

Camilleri, “Bu araçların uzun vadede maliyet tasarrufu sağlayacağını umuyorsunuz.” dedi. ” Bu tasarrufların sizin ima ettiğiniz kadar abartılı olacaklarından emin değilim. Ancak pil teknolojileri de geliştikçe daha uzun vadede maliyet tasarrufu sağlanması beklenebilir.”

“Benim düşünceme göre, yüzde 100 elektrik demek, işleri ittirmek demek. Ferrari’nin yüzde 100 EV’de olduğunu gerçekten görmüyorum ve kesinlikle ebnim hayatım boyunca yüzde 50’ye bile ulaşamayacak. ”

ferrari elektrikli araç

Elektrikli Araçlar Gelecek, Marka Hiçbir Zaman Tümüyle Elektrikli Araçlara Dayanmayacak

Geçen Aralık ayında Camilleri, tamamen elektrikli bir Ferrari modelinin “sonunda” olacağını ancak “2025’ten önce olmayacağını” söylemişti. O zamanlar spekülasyon, tamamen elektrikli bir Ferrari’nin, şirketin Roma’nın temelini oluşturan yeni GT platformunu kullanacağıydı. Ancak ikonik otomobil üreticisi, EV’lerden önce hibritlere odaklanacağını söyledi. O zamanki plan, 2022’ye kadar yüzde 60 hibritlere sahip olmaktı, bu hedef Camileri’nin en son yorumlarıyla değişmeyecek.

Hibrit dendiğindeklasik bir hibrit aracı düşünmek yanlış olabilir. Bir Ferrari hibrit oldukça heyecan verici olabilir.

Tamamen elektrikli bir arabanın endişelerinden biri de ses olabilir. Elektrikli arabalar gerçekten ses konusunda önde gelir.

ferrari otomobiller

Camilleri, “Açıkçası, rekabetçi nedenlerle üzerinde çalıştığımız bir unsur,” dedi. “Size ayrıntıları vermeyeceğim, ancak bu başarabileceğimiz oldukça rahat olduğumuz bir şey. Ve asıl anahtar olan sesin derinliği ve sesin geçişidir. Ama haklısınız, sahip olduğumuz tüm tüketici araştırmaları açısından ses, anahtar unsurlardan biridir. Ve açıkça bu büyük bir öncelik. Bunun üzerinde çok çalışma yaptık ve bunun kesinlikle ele alabileceğimiz yönlerden biri olduğu konusunda kendimizi rahat hissediyoruz. ”

Camilleri ayrıntıya girmedi, bu nedenle “ses derinliğine” sahip bir EV, bir süre daha beklenmesi gereken bir şey. Ama görünen o ki, arabalara güç veren şey ne olursa olsun Ferrari’de gelecek parlak kalıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here