Ferrari’nin İlk Elektrikli Otomobili 2025’te Yollarda Olacak

0
3366
Ferrari'nin İlk Elektrikli Otomobili 2025'te Yollarda Olacak

Ferrari‘nin ilk elektrikli otomobili 2025’te yollarda olacak. Sektördeki elektrifikasyon dalgasına kapılan İtalyan otomobil üreticisi, bu anlamda hazırlıklara başladı bile. Halihazırda birçok farklı marka her gün yeni elektrikli modellerini piyasaya sürüyor. Ferrari elektrikli araç pazarındaki yerini almak için hazırlık içerisinde.

Ferrari’nin İlk Elektrikli Otomobili İçin Geri Sayım Başladı

Ferrari'nin İlk Elektrikli Otomobili 2025'te Yollarda Olacak

Ferrari’nin ilk elektrikli modelinin bu kadar geç gelmesinin bir sebebi var. İtalyan üretici uzun şarj sürelerini istemiyor. Bunun için de çıkardığı ilk  elektrikli modelde kısa sürede şarj özelliği olması için çalışıyor. 2025 yılında yollarda olacağı açıklanan elektrikli modelin görselleri ilk kez 2020’de ortaya çıkmıştı. Patent almak için paylaşılan görseller aslında markanın gelecek planlarının da bir ön gösterimi niteliğinde. Bu patentte yer alan bilgilere göre elektrikli modelde tamamen elektrik ve hibrit güç üniteleri yer alacak. Bunların desteklendiği dört farklı motora sahip olacak olan model aynı zamanda  dört tekerlekten çekişli olacak. Marka yetkilisi Ernesto Lasalandra, elektrikli modeller hakkında açıklama yaptı. Pillerin tek bir şirketten değil farklı şirketlerden temin edileceğini söyledi. Ayrıca Ferrari F1 takımındaki hibrit modellerin bazı özelliklerinin elektrikli modelde yer alacağını ekledi.

Ferrari’nin Gelecek Vizyonu

Ferrari'nin İlk Elektrikli Otomobili 2025'te Yollarda Olacak

Elektrifikasyona temkinli ama büyük bir adım atan Ferrari’nin gelecek planları elektrifikasyonu artırma yönünde. Buna göre 2026 yılına kadar Ferrari modellerinin yüzde 60’ı ya elektrikli ya da hibrit olacak. İtalyan otomobil devi 2023’ten 2026’ya kadar 15 yeni lüks aracı çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca Eylül 2022 itibariyle tanıtımı gerçekleşecek olan Prosangue modeli de hibrit modeller arasında yerini alacak. Bununla birlikte 2025 yılı geldiğinde de Ferrari’nin ilk elektrikli otomobili piyasada yerini alacak.

Halihazırda İtalyan marka bu zamana kadar toplamda altı tane hibrit modeli piyasaya sürdü. İlk plug-in hibrit modeller olan SF90 Stradale ve SF90 Spider’dan sonra 296 GTB coupe ve 296 GTS gelmişti. Son olarak da Le Mans 2023 için hibrit motorlu bir Hypercar hazırlandı.

İkinci El Ferrari Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here