Renault Enerji Yönetimi: Gelişmiş Pil Depolama-SmartHubs

1
1191
enerji-yönetimi-projesi
enerji-yönetimi-projesi

Renault enerji yönetimi ile elektrikli mobilite hayalinin altını dolduruyor diyebiliriz. Sıfır karbonlu mobiliteye adanmış yeni bir etkinlik olan Renault eWays vesilesiyle, Groupe Renault enerji yönetimi için yeni somut çözümler sunuyor:

⇒Douai’de ilk Gelişmiş Pil Depolamasının (ABS) devreye alınması,

⇒SmartHubs, Batı Sussex’te (İngiltere) Connected Energy ile ortak proje.

Renault Enerji Yönetimi İle Sürdürülebilirlik Taahhüdünü Sürdürüyor

renault-enerji-yönetimi-depo
renault-enerji-yönetimi-depo

Groupe Renault, bir bütün olarak elektrik ekosistemi üzerinde hareket ederek sürdürülebilir mobilite taahhüdünü sürdürüyor. Fransa’daki Gelişmiş Pil Depolama projesi ve Birleşik Krallık’taki SmartHubs projesi ile ikinci ömür pil teknolojilerini kullanarak Avrupa’da iki büyük proje başlatıyor. Ortak amaç, enerji karışımındaki yenilenebilir enerjilerin payını artırmak için elektrik tüketimi ile üretim arasındaki boşluğu yönetmektir. Hedef, farklı enerji kaynaklarını aralıklı üretim kapasiteleri ile entegre ederek elektrik şebekesinde arz ve talep dengesini korumaktır.

Gelişmiş Pil Depolama Projesi

grup-renault
grup-renault

Douai’deki Georges Besse fabrikası, bir entegratör ortağı ve depolama çözümü sağlayıcısı olan NIDEC ASI tarafından sağlanan ilk Gelişmiş Pil Depolama kurulumuna ev sahipliği yapıyor. Bu proje, Groupe Renault’nun enerji geçişi lehine akıllı bir elektrik ekosistemi geliştirme stratejisinin bir parçası. Bu yeni proje, tüketim ve üretim arasındaki en ufak bir tutarsızlığın, yerel ağın frekansının istikrarını tehlikeye atabilecek rahatsızlıkları tetiklediği gözlemine dayanıyor. Böylece sabit enerji depolaması, pilleri talep düşük olduğunda şarj ederek, ardından bu pillerde bulunan enerjiyi talep yüksek olur olmaz ağa geri enjekte ederek ağı düzenlemeyi ve stabilize etmeyi mümkün kılar.

Gelişmiş Pil Depolama, konteynerlerde derlenen elektrikli otomobil akülerine dayanıyor.Fransa’daki çeşitli tesislerde yaklaşık 50 MWh kurulu kapasiteyi hedefliyor. Douai tesisi, ikinci pil ömrünün yanı sıra satış sonrası kullanım için depolanan yeni piller kullanılarak toplam 4,7 MWh kurulu kapasiteye sahiptir.

Gelişmiş Pil Depolama projesi, Banque des Territoires, Demeter tarafından yönetilen Ekolojik Taşımacılık Modernizasyon Fonu ve Alman girişim şirketi The Mobility House ile ortaklaşa yürütülüyor. Grubun çevresel sorunları önceden tahmin etme ve yeni hizmetlerle yenilik yapma fırsatları sağlama becerisini gösterir.

Bir Diğer Renault Enerji Yönetimi Projesi: SmartHubs

renault-enerji-yönetimi-smarthubs
renault-enerji-yönetimi-smarthubs

Connected Energy ile SmartHubs projesi West Sussex, Birleşik Krallık’ta bulunmaktadır. Renault araçlarının Second Life pilleri, sosyal konut, ulaşım, altyapı, özel evler ve yerel işletmelerde kullanım için daha temiz, daha düşük maliyetli enerji sağlamaya yardımcı olmak için yerel enerji sisteminin bir parçası olarak diğer teknolojilerle birlikte çalıştırılacak. İkinci pil ömrü, Connected Energy’nin özel olarak tasarlanmış E-STOR sistemlerine dahil edilecek.

SmartHubs projesi amacı, tesislerin enerji maliyetlerini düşürmesine ve yenilenebilir enerji kullanımını optimize etmesine yardımcı olmak. Bunun için bazıları güneş panellerine ve EV şarj cihazlarına bağlanan, endüstriyel ve ticari sitelere birkaç 360kWh E-STOR sistemi kuracak. 14,5 MWh enerji depolamak için yaklaşık 1000 saniyelik pil kullanan büyük bir E-STOR sistemi de kurulacak. Bu, elektrik şebekesini dengelemeye yardımcı olmak için hızla şarj olacak ve deşarj olacak. Tam bir gün için 1.695 ortalama eve güç sağlayacak kadar enerji depolayacaktır. SmartHubs projesi, geleceğin enerji sistemlerini tasarlamaya yardımcı olmak için tasarlanmış.

2.El Renault İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here