Yerli Otomobil TOGG iF Tasarım Ödülün İlk Sahibi Oldu

0
2382
Yerli Otomobil TOGG

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), dünyanın en prestijli tasarım ödülleri olan iF Tasarım Ödülü’nü 2021 yılında Türkiye’den mobilite alanında alan ilk marka oldu.Yerli Otomobil TOGG iF Tasarım Ödülün İlk Sahibi Oldu

Türkiye’nin Otomobil Ortak Girişim Grubu

Öncelikle , Ülkenin ilk elektrikli aracını üreten Türkiye’nin Otomobil Ortak Girişim Grubu (TOGG), C-SUV modeli ile dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden ; iF Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. İlk seri üretilen C-SUV model araçlar 2022’nin son çeyreğinde hazır olacak.

Yerli Otomobil TOGG

Yerli Otomobil TOGG için Profesyonel Konsept

Aynı zamanda , TOGG ve Pininfarina tasarım ekipleri tarafından 150 bin saat çalışma için tasarlanan ve Murat Günak’ın rehberliğinde 27 AB ülkesinin yanı sıra ; Çin, Japonya ve Rusya’da tescil edilen TOGG C-SUV, “Profesyonel Konsept” kategorisinde ödül aldı. .

Grup, Türkiye’den mobilite ödülü kazanan ilk marka oldu.

Bununla beraber, TOGG’den yapılan açıklamaya göre, TOGG tasarım ekibinin stratejik ortak olarak Pininfarina’nın iş birliği ve dünyaca ünlü tasarımcı ; Murat Günak’ın rehberliğinde 150.000 saatlik çalışması sonucunda ortaya çıkan C-SUV, “Profesyonel Konsept” kategorisinde çok iyi bir işe imza attı.

En Prestijli Ödül

Yerli Otomobil TOGG

Bununla Birlikte, 1954’te başlayan ve uluslararası arenadaki en prestijli tasarım ödüllerinden biri olarak kabul edilen iF Tasarım Ödülleri’nde ;  bu yıl 52 ülkeden 10.000’e yakın ürün ve proje yarıştı. 21 ülkeden 98 bağımsız yargıç, dünyadaki en iyi tasarımları belirlemek için kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

Şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ; iF Design Award’da takdir edilmekten gurur duyduklarını söyledi.

“Tasarım hedeflerimizi ve aracımızın teknik tanımını kullanıcı görüşlerine dayalı olarak gerçekleştirdik” dedi.

Bunun dışında , Karakaş ” son tasarım temasının oluşturulmasında başta 18 olan ;  yerli ve yabancı tasarım evi sayısının üçe indirilmesinde son olarak ekibimize katılan;  dünyaca ünlü tasarımcımız Murat Günak’tan aldıkları desteği de bildirdi.”

Kültürümüzden esinlenerek geliştirdiğimiz ve bugüne kadar 27 AB ülkesinde ; Çin, Japonya ve Rusya ile tescil ettirdiğimiz özgün tasarımımızın ; bu kadar nitelikli bir ödülle ödüllendirilmesi bizi daha iyisini yapmaya teşvik ediyor ”dedi.

Ayrıca Volkswagen ve Mercedes gibi global otomobil markalarının ;  eski baş tasarımcısı Günak, Nisan ayı başında TOGG’nin baş tasarımcılığını devraldı .

Aynı zamanda , TOGG, 2018 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde;  Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Grubu şirketleri tarafından iş birliği ile kurulmuştur.

Son olarak, Yerli Otomobil TOGG, 2030 yılına kadar ; Türkiye’de beş farklı elektrikli araç modelinin fikri ve sınai mülkiyet haklarını üretecek ve sahip olacak ;SUV, b-SUV, sedan, c-hatchback ve b-MPV.

2.EL OTOMOBİL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here