Yerli Otomobilin Markası Belli Oldu!

5
62416

Yerli Otomobil TOGG Markası ile Yola Devam Edecek

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, marka beğeni endeksi sonuçlarını belirterek, “Yaptırdığımız endekste TOGG’un marka beğeni endeksi yüzde 73’lere çıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık” dedi. 2022’de banttan inecek yerli otomobil için ihracatta öncelikli hedef pazarlarının Avrupa olduğunu vurgulayarak, ilk olarak Almanya’ya satış yapmayı planladıklarını belirtti.

 

İhracatta İlk Hedef Avrupa

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, online bir şekilde gerçekleştirilen basın toplantısı ile projedeki son gelişmeleri aktardı ve ileriye dönük hedefleri açıkladı. Yerli otomobil ihracatında ilk hedef pazarlarının Almanya olduğunu söyleyen TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, sonrasında Fransa ve İtalya’ya satış yapmayı planladıklarını belirtti.

Gazetecilerle yapmış olduğu online basın toplantısında yerli otomobilin hangi marka ile yola devam edeceğini açıkladı.

Endeks Sonucunda Yerli Otomobil TOGG markası ile Devam Edecek.

Karakaş, marka beğeni endeksi yaptırdıklarını belirterek, “Yaptırdığımız endekste TOGG’un marka beğeni endeksi yüzde 73’lere çıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık” dedi. En son Ocak ayında otomotiv basını ile bir araya gelen Karakaş, o dönem yaptığı açıklamada otomobilin ismi üzerinde farklı alternatifleri olduğunu söylemişti.

TOGG CEO’su, TOGG markasının Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Kanada, Güney Kore, Japonya ve Azerbaycan’da tescil edildiğinin de bilgisini paylaştı.

YERLİ BATARYA İHRAÇ DA EDİLECEK

Batarya süreciyle ilgili de bilgi veren Karakaş, “Farklı paketlerle 300 ve 500 kilometrenin üzerinde menzil sağlayacak, ileri teknolojiye sahip bataryamızın tasarımında sona yaklaştık. Üretim başlangıcımızdan itibaren batarya modül ve paketlerimizi yerlileştireceğiz. Ayrıca bu bataryayı farklı ülkelere ihraç etmeyi hedefliyoruz” dedi.

YERLİ OTOMOBİL 2022’NİN SON ÇEYREĞİNDE BANTTAN İNECEK

Karakaş, 2022’in son çeyreğinde ilk araçların Gemlik’teki fabrikadan inmeye başlayacağının da müjdesini verdi.

YERLİ OTOMOBİLDE REKABETÇİ BİR FİYAT SUNULACAK

Fiyat konusunda net bir açıklama yapılmadı. Karakaş,  Banttan inecek ilk aracın yüzde 100 elektrikli bir SUV model olacağını hatırlatarak, “Rekabetçi bir fiyat sunacağımız kesin” dedi. Tesiste 2030 yılına kadar tamamı doğuştan elektrikli 5 farklı modelden toplam 1 milyon adet üretilecek. TOGG için şu ana kadar 700 milyon liranın üzerinde Ar-Ge yatırımı yapıldı.

TOGG 2017’de Kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında, başbakanlığı döneminde katıldığı TÜSİAD toplantısında dile getirdiği    %100 yerli otomobil için 2017’de “babayiğitler” olarak lanse edilen ve 5 şirketin oluşturduğu Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) kurulmuştu.

27 Aralık günü Gebze’deki Bilişim Vadisi’ndeki öngösterimde, kırmızı beyaz yerli ve milli SUV ve sedan modelleri tanıtıldı. Tanıtımda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil fabrikasının Gemlik’te TSK’ya ait 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekaresinde kurulacağını açıkladı. Yerli otomobilin üretileceği Bursa’nın Gemlik ilçesinde 20 milyar liranın üzerinde yatırımla kurulacak fabrika için ilk kazma 17 Temmuz’da vuruldu.

 

 

5 YORUMLAR

  1. Ben bir vatandas olarak nacizhane fikrine göre aracın isminin KuRTuLUŞ olmasını çok isterim. Düşünüldüğü zaman mantıklı olduğu anlaşılacaktır.Türkiye’nin geride bıraktığı birçok şeyden kurtulmak gibi. Saygılarımla doğankaya. Sivaslıyım Ankara’da yaşıyorum

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here