Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Makam Arabaları… Bildiğimiz üzere Fransa’nın resmi olarak cumhurbaşkanlığı görevindeki isim Emmanuel Macron’dur. Fransız siyasetçi ve bankacı Emmanuel Macron, 2017 yılından beri cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmektedir. Bugün sizlerle 43 yaşındaki Fransa cumhurbaşkanı Macron’un siyasi kariyerinden ziyade makamında kullandığı otomobilleri konuşacağız. Bu yazımızda Fransız politikacının pratik ve seçkin ve birbirinden farklı Fransız otomobillerini tercih etmesini göreceğiz.

DS 7 CrossbackFransa Cumhurbaşkanı Macronun Makam Arabaları

Macron’un en önemli araçlarından biri de DS 7 Crossback’dir. Ayrıca DS 7 Crossback, listemizdeki en sade ve normal diyebileceğimiz otomobildir. Fakat fotoğrafta gördüğümüz gibi DS 7 Crossback, mürekkep mavisi özel bir renge sahiptir. Otomobilin rengi, Fransa cumhurbaşkanı için özel olarak ayarlanmıştır. Napolean Bonarpate’den bu yana Fransa’nın en genç cumhurbaşkanı Macron’dur. Maalesef ki DS’in resmi sitesi ve Fransız yetkilileri, bu otomobil için ayrıntı vermemektedir. Fakat genel Crossback modelleri üç farklı motorla sipariş edilmektedir. Bu motor seçenekleri Benzinli, Benzinli-Hibrit ve Turbo Dizel olmaktadır. DS’in belirttiği açıklamalara göre başkanlık modeli, zarif lüks iç mekana ve son derece akıllı sürüş sistemlerine sahiptir. Fakat ayrıntılı bilgi verilmemektedir.

Başkanlık modelinin en göze çarpan temel özelliği; Otomobil, cumhurbaşkanının hareket halindeyken halkını selamlayabilmesi için özel tavan açıklığna sahiptir. Ayrıca hem içeride hem de dışarıda çeşitli yerlerde arabayı süsleyen fransız bayrağı amblemleri bulunmaktadır. Ayrıca Crossback, yol topografyasını tarayan akıllı süspansiyon teknolojisine sahiptir. Böylece süspansiyonlar gerçek zamanlı olarak ayarlanmaktadır. Son olarak DS 7 Crossback, DS CONNECTED PILOT adlı otonom sürüş moduna da sahiptir.

İkinci El DS İlanları

Renault EspaceFransa Cumhurbaşkanı Macronun Makam Arabaları

Macron, Renault Espace ile SUV kategorisinden MPV kategorisine geçerek otomobil sahipliği alışkanlıklarındaki çeşitliliği göstermektedir. Fransa’nın cumhurbaşkanı için sunulan bu otomobil 7 kişili taşıma kapasitesine, gelişmiş bilgi-eğlence sistemine ve çeşitli sürücü destek sistemlerine sahiptir. Ayrıca  1.6L Benzinli motorlu Renault Espace, 197 beygirlik güce sahiptir. Bu motor seçeneği, çift kavramalı otomatik şanzımana ve önden çekiş ile desteklenmektedir. Ayrıca Başkan Macron’un genellikle Fransız otomobillerini kullanması, Fransız otomotiv endüstrisine verdiği desteği vurgulamaktadır.

İkinci El Renault Escape İlanları

Peugeot 5008Fransa Cumhurbaşkanı Macronun Makam Arabaları

“Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Makam Arabaları” listemizin sonuncusu Peugeot 5008’dir. Ülkemizde de çok popüler araç modellerinden biri olan Peugeot 5008, Macron’unda en sevdiği makam araçlarından biridir. Başkan’ın 5008’e sahip olması, Peugeot için oldukça önemlidir. Fransız otomobil üreticisi Peugeot, Kanada ve Amerika kıtasına araç satmadığı için birçok ülkede fazla bilinmemektedir. Fakat Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Peugeot 5008 modelini kullanması, markanın bilinirliğini arttırmaktadır.

İkinci El Peugeot 5008 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here