Güneş Enerjili Elektrikli Araç Sono Sion ilk olarak 2017 yılında tanıtımı gerçekleşti. Bu araç dünyanın ilk elektrikli güneş enerjili aracı.

Güneş Enerjili Elektrikli Araç Sono Sion Hakkında

Sono Sion’da 456 adet güneş pili yer alacak. Bu güneş pilleri aracın gövdesine entegre bir şekilde geliyor. Bu piller güneşten aldığı enerji ile 305 km’ye kadar menzil vaat ediyor.

Bunun yanı sıra araç hızlı şarj istasyonlarından da şarj olabiliyor. Hızlı şarj istasyonlarında 35 dakika da %80 oranında doluyor.

Araçta yerleşik çift yönlü şarj cihazı sayesinde diğer elektrikli araçları şarj edebiliyorsunuz. Ayrıca araç başka bir Sion aracıyla da şarj oluyor.

305 km menzile sahip araç 54 kW/s bir bataryaya sahip.

Evinizin enerjisini bu araçtan sağlayabilirsiniz. Duvar kutusu adını verdiği bir teknoloji sayesinde güneşten aldığı enerjiyi evinizde kullanabiliyorsunuz. Bu da evinize beş güne kadar kendi kendine yeten bir enerji desteği sağlıyor.

Normal bir elektrik fişi aracılığıyla Sion, 3,7 kW’a kadar tüm elektronik cihazlara güç sağlayabiliyor. Tip 2 fiş kullanıldığında daha fazla güç sağlayabilir, diğer elektrikli arabalara ise 11 kW’a kadar güç sağlayabiliyorsunuz.

Sono Sion İç Mekan ve Barındırdığı Teknolojiler

Sion’un içinde bizleri geniş bir iç mekan karşılıyor. Geniş bir bagajı bulunan aracın sürücü ve ön yolcu için ısıtmalı koltukları ve elektrikli camları bulunmakta.

İç mekanda ayrıca size ihtiyacınız olan tüm bilgileri sağlayan 10 inçlik bilgi eğlence sistemi yer alıyor. Ayrıca Apple CarPlay ya da Android Auto ile araca bağlandığınız zaman klimayı uzaktan kontrol edebiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra Sono uygulaması ile telefonunuzdan aracınızın batarya durumunu da kontrol edebiliyorsunuz.

Sono Motors’un Hedefi ve Fiyatı

Firmanın Sion aracı 1 Eylül 2022 itibariyle 20.000 adetten fazla sipariş edilmiş. Firmanın hedefinde 7 yıl içerisinde 257.000 adet Sion üretmek var.

Sono Motors’un ortağı Valmet Automotive araçların üretiminden sorumlu olacak. Bunun yanı sıra üretimin 2023 yılının ikinci yarısında başlayacağı tahmin edilmekte.

Sono firması başlangıç olarak aracının fiyatını 25.000 Dolar olarak belirlemiş durumda.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here