Vale Hizmeti Ortadan Kalkacak mı ?

Otomotiv ile bağlantılı olan teknolojik gelişmeler yaşamımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Sürücüsüz araç teknolojileri de bu kolaylıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğer adı Otonom Sürüş olan bu ileri teknoloji, ülkemizde mevcut olmasa da dünyanın birkaç noktasında test edilerek kullanılmaya hazır hale gelmiş durumda. Teknoloji devi markalar tarafından her gün yeni testleri yapılan otonom araçların, tüm kullanıcılar için ulaşılabilir olması ise biraz vakit alacak gibi. Bu süreçte sürücüye yardım etmek amacıyla geliştirilen yarı-otonom teknolojiye sahip araçlara sahip olunabiliyor. Yarı-otonom sürüşe sahip araç modelleri yeni yeni yaygınlaşırken, tam otonom sürüşün mümkün olduğu araçlar ile Stuttgart Havaalanında tam otonom park hizmeti sunulmaya hazırlanılıyor.

havaalanında tam otonom park

Başrolde Mercedes-Benz Var: Havaalanında Tam Otonom Park 

Bosch, Mercedes-Benz ve Apcoa birleşerek dünyada bir ilki gerçekleştiriyor. 3 firmanın amacı, yakın gelecekte Stuttgart Havaalanı’nda sürücüsüz bir park hizmeti sunmak. Havaalanının P6 otoparkında devreye girmesi beklenen sistem, pilot görevi görecek. Başarılı çalışması halinde diğer otoparklarda da sürücüsüz ticari vale sisteminin kullanılması ön görülüyor. Sistem ile beraber bilet alma ve nakit para ile ödeme yönteminin de kaldırılacağı belirtiliyor.

tam otonom park

3 Marka ve 1 Havaalanı Çalışmak için Hazır!

Konuyla alakalı, Bosch Ağa Bağlı Mobilite Çözümleri İcra Kurulu Üyesi Christoph Hartung; “Bosch, Mercedes-Benz, Apcoa ve Stuttgart Havaalanı, park etmeyi tamamen otomatik hale getirme konusunda birlikte çalışmak istiyor” dedi. Sistemin kullanıcıları havalimanındaki check-in işlemlerini hallederken, S-serisi’nin altyapı teknolojileri ile donanmış modelinin havaalanı otoparkına kendi kendine park edeceği söylendi.

tam otonom park

Havaalanında Tam Otonom Park için Bosch’un Kamera Sistemi!

Bosch tarafından geliştirilen; boş otopark yerlerini tespit edebilen, sürüş koridorunu ve çevresini takip edebilen, koridordaki engelleri veya insanları tespit edebilen kameraların bu teknoloji ile ilk defa kullanılacağı da açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

Otonom Sürüşe Hazır Ülkeler Açıklandı!

İkinci el Mercedes-Benz ilanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here