Chevrolet C8 Corvette Stingray’ler çift turboşarjlı araçları son zamanlarda modifiyeleri artmaya başladı. Extreme Turbo Systems’ın bu özel örneği dünyanın en hızlı örneği gibi görünüyor.

Bu 2020 Corvette Stingray tarafından kullanılan turboşarjların her biri 46 mm boyutundadır ve ayrıca Mahle pistonları, bir metanol enjeksiyon kiti, bir buz kutusu içeren bir ara soğutucu, yüksek akışlı giriş ve egzoz sistemleri ve sekiz vitesli bir dizi satış sonrası debriyaj içerir. çift ​​kavramalı şanzıman. Sonuç olarak, araba arka tekerleklerde vahşi bir 1.021 hp ve 917 lb-ft (1.243 Nm) tork üretiyor.

Kısa süre önce aracı çekme şeridinde test ederken, satış sonrası uzmanı güç aktarım sistemini 13 psi, 18 psi ve 20 psi’de çalıştırdı. Bir günlük testin ardından Vette, 232 km/s hızda en iyi çeyrek mil süresini 9,95 saniye olarak belirledi. 9,95 saniyelik çeyrek mil süresi, stok McLaren 720S’ler tarafından kaydedilen en hızlı sürelerle aynı seviyede. Corvette’in zamanını özellikle etkileyici kılan şey, orta motorlu spor otomobilin standart ECU’sunu sallamaya devam ederken kaydedilmiş olması.

Yeni Corvette’in ECU’su (Motor kontrol ünitesi-aracın beyni olarak tanımlanır) daha önce ‘hacklenemez’ olarak tanımlanmıştı. Bunun anlamı ise satış sonrası şirketlerin henüz ona erişim sağlayamadığıdır. Ayrıca ECU’yu yazılımı ve donanım modifikasyonlarına uyacak şekilde ayarlayamadığı anlamına geliyor. Bu nedenle Extreme Turbo Systems şu anda Corvette için ikiz turbo kitini müşterilere satmıyor. Hatta birisi ECU’ya erişim sağlayana kadar bunu yapmayacak.

2020 C8 Corvette Stingray Orta Doğuda

2020 Chevrolet Corvette Stingray Orta Doğu’da resmi olarak lanse edildi ve yerel bayilere ulaşmaya başladı. Orta Doğu’da Chevrolet tarafından kısa bir basın açıklaması yayınlandı. Buna göre yerel pazarın başlangıçta Coupe ile sınırlı olacak ve Convertible’ın daha sonraki bir tarihte çıkması bekleniyor. Opsiyonel Z51 Performans Paketinin yanı sıra Kuzey Amerika’da satılanlarla aynı 1LT, 2LT ve 3LT donanım seviyeleri ile de satışa sunulacak, ancak fiyatlandırma henüz açıklanmadı.

İlginçtir, Orta Doğu modeli bir 2020 MY olsa da, ABD’deki 2021 Corvette ile aynı renk yelpazesinde satışa sunulacak ve bu, Long Beach Red ve Blade’in yerini alan yeni Red Mist Tintcoat ve Silver Flare tonlarını içeriyor. Yerel alıcılar ayrıca Tam Boy Dual Racing Stripe ve Carbon Flash Racing Stripe paketlerini seçebilecekler.

Chevrolet Orta Doğu’nun marka başkanı Farah Amhaz yaptığı açıklamada, “Orta motor tasarımı sadece gelişmiş performans seviyelerinin kilidini açmakla kalmıyor, aynı zamanda tüm aracın tamamen yeniden tasarlanmasını gerektiriyor” dedi. “Güçlü, yepyeni LT2 V8 motoru, şimdiye kadar yaratılmış en hızlı ve en güçlü Corvette Stingray’e bir övgü olarak tasarımın ayrılmaz bir parçası olarak merkez sahneye çıkıyor. Bölgesel müşterilerimizin 2020 Corvette Stingray’i seveceğinden eminiz ve onları direksiyona geçirmek için sabırsızlanıyoruz. ” dedi. Güç, mevcut performans egzoz sistemiyle 495 hp ve 470 lb-ft (637 Nm) sağlayan 6.2 litrelik doğal emişli bir V8 tarafından sağlanır.

İkinci el Chevrolet Corvette ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here