2023 Genesis G80 elektrikli versiyonunun tanıtımı gerçekleşti. Ancak her iki modelde tasarım olarak birbirine çok benziyor.

2023 Genesis G80 Hakkında Kısa Bilgiler

Genesis, 2023 model yılı G80 Sedanı’nın elektrikli versiyonunun ismini Electrified G80 olarak belirledi. Bu ismin diğer benzinli model ile dış tasarım ile neredeyse aynı olması.

Diğer G80 modelinde turbo şarjlı dört silindirli, çift turbo V6 motoru yer alıyordu. Electrified G80 çift elektrikli motoru ile 365 beygir gücünde. 87.2 kwh’lik bir batarya paketi aracın tabanında yer alıyor. Şarj başına bu batarya 453 km menzil vaat ediyor.

Batarya paketi dolayısıyla pek çok olumsuzluk aracın iç kısmında kendini gösteriyor. Ön ve arka koltuk baş mesafesi ve bunun yanı sıra bagaj alanında batarya yüzünden bir daralma söz konusu.

Bu olumsuzluklara rağmen elektrikli G80 diğer modeli ile neredeyse aynı şekilde çalışıyor. Elektrikli G80 Genesis firmasının tamamen yeni bir modeli.

Motor Performansı

Dört tekerden çekişli G80 toplamda 365 beygir güç sağlayan çift elektrik motoru ile birlikte geliyor. Aracın tork değeri ise 701 nm. Elektrikli G80 0’dan 100 km’ye 4.1 saniye gibi bir sürede çıkıyor.

Elektrikli G80 standart olarak arkadan çekişli direksiyon sistemi ile birlikte geliyor. Döşemelerin altına yerleştirilen 87.2 kwh’lik sıvı soğutmalı lityum iyon batarya araca şarj başına 453 km menzil sağlıyor.

350 kw’lık DC hızlı şarj cihazına bağlandığında araç %10’dan %80’e 22 dakikada ulaşıyor. Ancak Seviye 2 şarj prizinde şarj edilirse bu süre 7 saate kadar çıkıyor.

İç Tasarım

Dış tasarımın diğer benzinli modelle aynı olduğunu söylemiştik. İç kısımda ise bizleri 14.5 inçlik geniş dokunmatik bir ekran karşılıyor. Bu ekran ön panelin üst kısmında yer alıyor. Bu da G80’in bilgi-eğlence sisteminin temelini oluşturuyor.

Dokunmatik ekran, orta konsolda daire şeklindeki kumandanın yanı sıra direksiyon simidindeki düğmeler aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Bunun yanı sıra sesli komut aracılığıyla da bu ekranı kontrol etmek mümkün.

Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak geliyor. Bunun yanı sıra Lexicon ses sistemi de araçta standart olarak yer alıyor.

Bataryanın G80’e yerleştirilmesi iç kısımda bazı küçük değişikliklere yol açtı. Baş mesafesi ön ve arka koltukların mesafesi birbirine yakın. Bunun yanı sıra bagaj alanı da küçülmüş durumda.

G80 iç kısımda bu olumsuzluğuna rağmen Prestige donanım paketiyle geliyor. Bu da birinci sınıf malzeme ahşap ve deri döşemeyi kapsıyor.

G80 pek sürücü yardım teknolojisinin yanı sıra Smart Park isimli bir özelliğe bu araçta yer veriyor. Bu özellik dar park alanlarında sürücüye park etme konusunda yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra otomatik acil frenleme ve adaptif hız sabitleyici standart olarak bu araçta yer alıyor.

Fiyatı

Elektrikli G80’nin resmi olarak fiyatı da belli oldu. Firma’nın belirlediği fiyat elektrikli olmayan G80’nin fiyatından 10.000 dolar daha fazla. Elektrikli G80’nin açıklanan resmi fiyatı 80.920 dolar.

Elektrikli G80 tek bir donanım paketi ile birlikte satışta. Prestige donanım paketi standart olarak ahşap-deri döşeme ile birlikte geliyor. Lexicon premium stereo sistemi dahil pek çok lüks özelliği bünyesinde barındırıyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here