Yerli otomobil TOGG’da sona yaklaştıkça her geçen gün yeni haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen fabrika gezisinin ardından bu sefer teknik detaylar hakkında yeni bilgiler geldi. HaberTürk‘te paylaşılan habere göre TOGG’un teknik özelliklerinde bir takım değişikliklere gidildi.

TOGG’dan 3 Farklı Donanım Seviyesi!

togg iç mekan

Son olarak göre aracın en üst donanım seviyesinin 420 beygir (320 kW) gücünde olacağı konuşuluyor. Dört tekerden çekişli otomobilde 0-100’e hızlanmanın ise 4,8 saniyede gerçekleşeceği söylendi. Bataryada bizleri 88.5 kw/h kapetsite karşılayacak ve menzil değeri yaklaşık 500 kilometre olacak. En alt donanım seviyesi olan 4×2 çekiş sisteminde ise 159.9 kW gücündeki batarya sunulacak. Bu alt donanım seviyesinde 0-100’e hızlanma 7,6 saniye olurken menzili 300 kilometre olacak. Böylelikle toplamda ise 3 farklı donanım seviyesiyle satışa sunulacak.

Mart ayında yollara çıkacak olan C-SUV için 3 farklı donanım seviyelerine göre jantların boyutu değişecek. Buna göre jantlar donanım seviyelerine göre 17,18 ve 19 inç boyutlarında gelecek. Tüm donanım seviyelerinde cam tavan sunulacak fakat isteğe göre yan ayna yerine kamera sistemi ve elektrikli deri koltuklar alınabilecek. Alt donanım seviyelerinde manuel ayarlanabilir kumaş koltuklar yer alacak. Kokpitte boydan boya saran 29.8 inç boyuttaki dev multimedya ekran her donanım seviyesinde yer alacak. Tavan barlarında ise gümüş ve siyah renk tavan seçenekleri mevcut.

Multimedya Ekran Vestel Tarafından Üretiliyor

 

togg iç mekan

Togg’un multimedya sistemlerinin ekranı Vestel tarafından üretiliyor. Ayrıca Togg’un yerlileştirilen işletim sistemi Android tabanlı olarak çalışırken, bu işletim sistemleri ise Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon SA8155P işlemci platformu üzerinde çalışıyor.

Hangi Donanım Seviyesi ÖTV Diliminde Kalacak?

Temmuz ayından itibaren elektrikli otomobillerde 160 kW’dan fazla otomobillerde ÖTV oranı yüzde 50-60, 160 kW’dan az olan otomobiller için ÖTV oranı yüzde 10-40 arasında olacak. Yani her iki donanım seviyesinde de ÖTV muafiyeti uygulanacak.

TOGG Ne Kadar Yakıyor? İşte Cevabı;

TOGG’un En Çok Sevilen Rengi Belli Oldu!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here