Elektrikli Araçlara Geçişte Çin Hakimiyeti Avrupa’yı Endişelendiriyor

0
592
Elektrikli Araçlara Geçişte Çin Hakimiyeti Avrupa'yı Endişelendiriyor

Elektrikli araçlara geçişte Çin hakimiyeti Avrupa’yı endişelendiriyor. Halihazırda küresel otomotiv sektörü ciddi bir evrim geçiriyor. Ama beraberinde güç dengelerini değiştirme potansiyelini de getiriyor. Bu anlamda Çin’in batarya konusunda açık ara birinci olması durumu kızıştırıyor. Çünkü Avrupa genel anlamda bu zamana kadar otomotiv sektöründe hakimiyeti elinde bulundurmayı başarmış. Şimdi ise bu değişim aşamasında gücü elinden bırakmak istemiyor. Çünkü böyle devam ederse yakında Çin’e ve Asya’ya bağımlılık artacak. Raporlara göre 2019 yılında EV batarya pazarı büyüklüğü 17 milyar dolar idi. Bu gidişle 2028 itibariyle 95 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak.

Elektrikli Araçlara Geçişte Çin Hakimiyeti Avrupa’yı Endişelendiriyor

Elektrikli Araçlara Geçişte Çin Hakimiyeti Avrupa'yı Endişelendiriyor

Elektrikli araç pazarı ve lityum-iyon bataryalar konusunda uzmanlaşmış veri analitiği şirketi bir rapor yayınladı. Benchmark Minerals’ın yapmış olduğu analize göre Türkiye otomotivdeki önemli ihracat pazarı olacak. Ayrıca Çinli batarya üreticileri de sektörü domine edecek. Çin, geleneksel otomotiv sektöründe geri kalmıştı. Çünkü Avrupa ve ABD çok daha önce çıkmıştı yola. Bu nedenle onlarla rekabet edebilecek bir motor teknolojisi geliştirmek zordu. Ancak şimdi küresel değişiklik zamanında elinde yeni bir şans buldu. Tabi oldukça iyi değerlendirmeyi de atlamadı. Artık Çin kendisini dünyanın batarya üreticisi olarak akıllara kazımak niyetinde.

“Yeni Dünyayı Batarya Maliyetleri Belirleyecek”

Elektrikli Araçlara Geçişte Çin Hakimiyeti Avrupa'yı Endişelendiriyor

Elektrikli araçlara geçişte yaşananlar ile ilgili Volkswagen’in teknolojiden sorumlu direktörü Thomas Schmall konuştu. Schmall, “Yeni dünya, elektrikli araç dünyası, çok açık şekilde batarya maliyetlerine göre belirlenecek.” dedi. Ayrıca Schmall yaptığı açıklamada, şu anda en hızlı performansı sağlayan batarya teknolojisinin Çin’de olduğunu da kabul ediyor. Bu noktada Avrupa’nın hızla aksiyon alması gerektiğini de vurguladı.

İkinci El Elektrikli Araç Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here