ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI ALMANYA’DA YAYGINLAŞIYOR

Almanya’da Federal Ağ İdaresi (BNetzA)’dan açıklama geldi. Ülkenin enerji piyasaları düzenleyici kurumu olan BNetzA, ülke genelindeki halkın kullanımında olan istasyon sayısının 50 bini aştığını duyurdu.

Almanya'da Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Elektrikli otomobillerin üretimi arttıkça ve yaygınlaştıkça ülkelerin şarj istasyon ağları da genişliyor. Dünya Otomobil Sektöründe, ülkesinde bulunan önemli otomobil üretici şirketler olduğundan dolayı, söz sahibi olan Almanya, şimdiden ülke genelinde geniş bir şarj istasyonu ağı kurmayı başardı.

BNetzA, ülke genelinde kamuya açık olarak kullanılan şarj istasyonu sayısının 1 Aralık 2021 itibariyle 50 bin 901 adete ulaştığının bilgisini kamu ile paylaştı.  BNetzA, Ülkede kamuya açık elektrikli otomobil şarj istasyonu sayısının, bu yıl 11 bin 600 arttığını bildirdi.

1Almanya’da Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Sayısı Artıyor!

Almanya Enerji Piyasası Düzenleyici Kurulu Federal Ağ İdaresi BNetzA, geçtiğimiz yılın rakamları ile 2021 yılının rakamlarını karşılaştırdı: Buna göre, 1 Aralık 2020’ye göre bahsi geçen, Almanya’daki kamuya açık istasyonlarda, 11 bin 600 artış olduğu ve 1 Aralık 2019’da ise ülkede 28 bin 671 şarj istasyonu bulunduğu belirtildi.

Ülkede, Şarj İstasyonları Sektöründe bulunan 3 bin 500’den fazla operatör, toplamda yaklaşık 1,5 GW genel şarj kapasitesine sahip olduğu ifade edildi.

2Almanya, İklim Dostu Hareketi Destekliyor

Alman Hükümeti, gelecekteki trafik hareketlerinin “iklim dostu” olması için hedefler koyduklarını belirtirken, 2030’a kadar 1 milyon şarj istasyonu kurarak, ülkenin elektrikli otomobiller için gerekli olan altyapıyı sağlamlaştırmayı planlıyor.

Ayrıca Alman Hükümeti, elektrikli otomobillerin tüketiciler için tercih edilir olması için teşvikte bulunuyor. Hükümet, elektrikli otomobil satın alanlara 6 bin Euro’ya kadar destek ödenek sağlıyor.

Almanya, otomobil sektörünün güçlü olduğu bir ülke olarak, 1 milyondan fazla insanını da bu sektörde istihdam ediyor.

3Alman Otomobil Markaları Elektrikli Modeller Geliştiriyor

Alman otomotiv sektöründe, dünya devi markalar bulunuyor: Audi, BMW, Volkswagen, Opel, Mercedes- Benz, Porsche Seat, Skoda Alman Otomobil Markaları arasında bulunuyor.

Üretici firmalar, yeni modellerinde dünya iklim sorunuyla mücadele etmek için “elektrikli gücü ile çalışan motorlara” yöneliyor. Geleceğin hareketli (mobility) dünyasında elektrikli araçları yaygın olarak yer alacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Almanya'da Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Almanya'da Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here