Çin’de Batarya Üretimi Yüzde 229 Arttı!

Dünya otomotiv üreticilerinin, yeni enerjili araçların üretimine hız vermesi ile birlikte batarya üretimi de önem kazandı. Dünyanın önemli batarya üreticilerinden olan Çin, kasım ayının üretim oranını açıkladı.

Çin’in elektrikli otomobiller için ürettiği batarya hacmi, kasım ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla 17,8 GW saate çıkarak yüzde 229,2 oranında arttığı ifade edildi.

Dünyada küresel ısınma ve iklim değişikliklerine bağlı olarak yeni düzenlemelere gidiliyor ve sera gazlarının salınımının azaltılması hedefleniyor. Bu çerçevede Dev Otomotiv Üreticileri de doğa dostu uygulamalar hayata geçirerek üzerine düşeni yapıyor.

Çin'de Batarya Üretimi

Petrolden elde edilen benzin gibi sınırlı kaynaklarla çalışan ve karbondioksit salınımına neden olan İçten yanmalı motorlar yerine yenilenebilir elektrik enerjisi ile çalışan daha doğa dostu motorlar otomobillerde tercih edilmeye başlandı. Kısaca EV olarak adlandırılan Elektrikli otomobil üretiminin son yıllarda artmasıyla batarya yani lityum- demir fosfat akülerine duyulan ihtiyaç arttı.

Çin'de Batarya Üretimi

1Bataryaya İhtiyaç Artacak

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile birlikte bataryaya duyulan ihtiyaç artacak. Bunun farkında olan dünya ülkeleri ve dev otomobil üreticisi firmaları bu alanda yatırım yaparak üretimini artırıyor. Çin’den bu konuda açıklama geldi.

Çin Otomobil Üreticileri Birliği (CAAM) batarya üretimi alanında geçtiğimiz Kasım Ayının ve 2021 Ocak- Kasım Döneminin satış oranlarını açıkladı.

2Çin’de Batarya Üretimi Kasım Ayında Büyük Oranda Arttı!

Elektrikli otomobillerin olmazsa olmazı haline gelen bataryaların üretimi Çin’de yüzde 229 arttı. Çin Otomobil Üreticileri Birliği (CAAM), elektrik enerjisi ile çalışan yeni nesil otomobillerin yani yeni enerjili araçların satış oranında artış ile birlikte, batarya üretiminde de artış yaşandığını açıkladı: “Yeni enerjili araçların satış sayısı 2021 Kasım Ayında 450 bine ulaşarak bir önceki yıla kıyasla yüzde 121,1 oranında attı.

Ayrıca CAAM Verilere göre; 2021 yılının Ocak- Kasım Döneminde yeni enerjili araçların satış sayısı milyon 2,99 milyon birim dolayında oldu. Bu da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 166,8 oranında bir artışa ve Çin’de satılmış toplam yeni araçların yüzde 12,7 kadarlık bir payına denk geliyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Çin'de Batarya Üretimi

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here