Herkes tarafından merak edilen Citroen Ami modelinin test sürüşünü gerçekleştirdik. Kompakt sınıfta yer alan modelin tasarım detaylarından teknik özelliklerine kadar birçok özelliğine değindik. Citroen Ami birçok kişi tarafından uygun fiyatı ve ikonik tasarımıyla ilgi odağı oluyor. Citroen Ami test sürüşü hakkındaki bütün detaylar için yazımıza göz atabilirsiniz.

Citroen Ami Tasarımı

Küçük bir tasarıma sahip olan Citroen Ami’nin önü ve arkası oldukça benzer bir dizayna sahip. Ayrıca aracın sağ ve sol kapıları da birebir aynı olarak karşımıza çıkıyor. Kapıların aynı olması sebebiyle sol kapı ile sağ kapının açılma yönleri birbirinden farklı. Kapıların kilit mekanizmasıysa oldukça basit bir tasarıma sahip. Sürücülerin ihtiyaçlarına cevap vermek istendiği için Citroen Ami, son derece basit ve ayrıntıdan uzak bir tasarım çizgisiyle oluşturulmuştur. Araçtaki her özelliğin tasarlanma aşamasında pratiklik ve sadelik üzerine yoğunlaşılmıştır. Tüm bunların dışında aracın farları, LED teknolojisine sahip ve otomatik olarak devreye giriyor. Ancak selektör özelliği araçta mevcut değil. Farlar, araç için yeterli bir aydınlatma sağlıyor. Düz bir ön cama sahip olan Citroen Ami’nin ön camında tek bir silecek bulunuyor. Aynı zamanda aracın ön ve arka bölümlerinde kelebek camlar bulunuyor. Kelebek camlar sayesinde sürücü, aracın çevresine kolay bir şekilde hakim olabiliyor. Aracın kapı camları bu şekilde yukarı doğru açılabiliyor.

Söylemek gerekir ki Citroen Ami modelinin bagajı bulunmuyor. Aynı zamanda şarj işlemi de kapı içerisinden çıkan kablo ile 220 volt olarak gerçekleşiyor. Tam şarj ile 75 kilometre menzile sahip olan Ami, şehir içi kullanımlar için oldukça ideal. Modelin 14 inç boyutunda jantları bulunuyor. Jantlar, küçük boyutlara sahip olan Ami’yi oldukça heybetli gösteriyor. Citroen Ami’nin en önemli yenilikçi özelliklerinden biri ise 16 yaşından itibaren B1 ehliyetine sahip herkesin bu aracı kullanabilecek olmasıdır.

Citroen Ami

Citroen Ami Kokpit Detayları

Citroen Ami’nin iç kapı kolları ağırlıktan tasarruf etmek amacıyla bant şeklinde tasarlanmıştır. Bant çekilerek kapının açılması sağlanıyor. Kapının kapatılması için kapının üzerinde bir bant daha mevcut. Bu tasarım, akıllara yarış otomobillerini getirebilir. Aynı zamanda koltuklar, üzerindeki ince minderlerle birlikte sportif bir sürüş sunuyor. Bu tasarım, uzun yolculuklar için pek elverişli gözükmese de model, zaten uzun seyahatlere göre dizayn edilmemiş.

Aracın göğüs bölümünde bir valiz askısı mevcut. Bu bölüme çanta, valiz gibi eşyalar asılabiliyor. Yolcunun ön bölümünde bir valiz yeri daha mevcut. Böylece herhangi bir bagaj arayışına girmeden günlük ihtiyaçlar karşılanabiliyor. Kapı ceplerinde bulunan fileler de eşya koymak için ideal. Ayrıca Citroen Ami’nin pratik bir telefon tutacağı bulunuyor. Tutacağın alt bölümünde USB portu ve fan tuşu bulunuyor. Fan, soğuk veya sıcak hava üfleme özelliğine sahip değil. Dışarıdan aldığı havayı direkt olarak araç içerisine gönderiyor. Aracın gösterge paneli oldukça sade dizayn edilirken hız ve vites konumları da bu ekrandan görülebiliyor. Vites, koltuğunun yan bölümünde bulunan tuşlardan ayarlanıyor. Araçta AIRBAG bulunmuyor ancak emniyet kemeri yer alıyor.

Ami Sürüş Özellikleri

Elektrikli bisiklet sınıfında üretilmiş Citroen Ami, şehir içi kullanımlarda sürücülerin ihtiyacını karşılayacak şekilde üretilmiş. Sürüşte ilk dikkat çeken süspansiyonların sert olması. Sert süspansiyonlar, spor koltuklarla birlikte spor sürüş hissiyatını oluşturuyor. Ancak aracın maksimum hızı 45 km/h ile sınırlandırılmış. 8 beygir gücüne sahip olmasına rağmen yokuş performansında herhangi bir kayıp yaşamayan Ami, 75 kilometre menzile sahip. Citroen Ami’nin tüketim değerlerinden de bahsetmek gerekir. Alıcıları memnun edecek ideal bir tüketim değeri sunuluyor. Citroen Ami’nin şarjı standart 220V ile 3 saatte %100 oluyor. Tam şarj ile 75 kilometre menzile ulaşabiliyor. Citroen Ami’nin batarya dahil ağırlığı 471 kg olarak karşımıza çıkıyor. Araç, maksimum 45 km/h hıza 10 saniye gibi bir sürede ulaşıyor. Şehir içi kullanımlar için gayet yeterli bir performans gösteriyor. Ancak araç, otoyol ve köprüleri kullanamıyor.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Citroen Ami modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Citroen Ami hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu inceleme videosunda bulabilirsiniz. Citroen Ami test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Citroen Ami modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 3
Tasarım 4
Konfor 3
Teknoloji 3
Yakıt Tüketimi 4.5
Toplam: 3.5

İkinci el Citroen Ami güncel fiyat listesine göz atmak isterseniz arabam.com ikinci el sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here