2023 Mercedes G-Serisi ilk defa makyajlı haliyle kameralara yakalandı. Mercedes, ikonik G-Serisi için yepyeni bir makyaj hazırladı. Fakat tabi ki de model, turboşarjlı V8’ini koruyacak. Şu anda mevcutta bulunan G-Serisi, fiilen 40 yıllık bir otomobilin yerine 2018’de piyasaya çıktı. Fakat 2023 modelinin görüntülerine baktığımızda yeni modelin de orijinalin kutumsu şeklini ve off-road eğilimini sürdüreceğini şimdiden görebiliyoruz. Mercedes’in 2021’de 40.000’den fazla G-Serisi sattığı göz önüne alındığında, aynı formülü korumak belki de şaşırtıcı değil. Neyse şimdi lafı fazla uzatmayalım ve kameralara yakalanan görüntülere odaklanalım.

2023 Mercedes G-Serisi Geleneksel Tasarımı Koruyacak

2023 Mercedes G-Serisi birçok yeni güncellemeye sahip olsa da geleneksel duruşunu koruyacağa benziyor. Test aracının görüntülerine bakarsak ise her ne kadar kamuflaj olsa da ortaya çıkan önemli ayrıntıları görebiliyoruz. Buna göre modelde elbette kalın kapı kolları, dik duruş ve arka kapıya monte edilmiş stepne gibi geleneksel tasarım özellikleri devam ediyor. Fakat ön kısımda yeniden şekillendirilen tamponun alt kısmında yeni hava girişleri bulunuyor. LED far ve stop lambası imzası önceki modelden farklı görünmüyor. G-63’ün ızgarası ise G-Serisi’nden farklı olacak ve burada tipik AMG dikey kaplamalarını görebiliriz. G-63’ün ayırt edici tasarımı, bu test arabasında bulunan krom yan çıkış egzozlarıdır. Bu test arabasındaki jantlar, modelde görülen 20 inçlik jantlarla aynı olacak. Fakat daha önce 22 inçlik jantlar da görmüştük.

İç mekan ise nihayet Mercedes’in MBUX bilgi-eğlence yazılımının en son sürümünü alacak. Bu aşamada başka hangi değişikliklerin yapılacağı bilinmiyor. Fakat şirketin bu modelde orta konsolu yeniden tasarlaması pek mümkün değil. Bunun yerine, yeni yazılım ve yeni işlevsellik ile bu eksiklik kapatılabilir. Ayrıca modelde güncellenmiş anahtarlama donanımı ve alıcıların seçebileceği güncellenmiş döşeme ve iç kaplama seçeneklerine odaklanılacak. Modelin kaput altı için tahmin yürütecek olursak ise G-Serisi model ailesinin tepesinde yer alan G-63’te, dokuz ileri otomatik şanzıman, 577 BG üretebilen ve 850 Nm tork sağlayabilen 4.0 litre hacminde çift turbolu bir V8 ünite yer alıyor. Makyajlı versiyonda yeni G-63 modelinin daha güçlü bir motor seçeneğiyle tanıtılabileceğini söyleyebiliriz. Peki sizin bu yeni model için düşünceleriniz neler?

Satılık Tüm Mercedes Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here