Güvenli takip mesafesi, yüksek konfor.

Her türlü araçların gitmesine müsait olan yollarda sürücüyle senkron çalışıp güvenliği saylayan bir sistemdir. Sistemin çalışma prensibi ise aracın önünde bir araç bulunmuyorsa, sistem aktif değildir ama uyanık haldedir. Fakat aracın önünde bir araç varsa veya şerit değiştirmiş bir araçta olabilir, distronic sizin ayarladığınız ayarlanmış  mesafeyi koruyacak şekilde otomatik bir şekilde yardımcı olur.

 

DISTRONIC, aktif takip yardımcısı öndeki araçlara arkadan çarpma riskini düşürür, uzun yolculukların sürücüye verdiği olumsuz etkilerin sürüşe etkisini azaltmak için yardımcı olur.

Radar destekli sistem gerektiğinde aracı frenler ve mümkünse kullanıcı tarafından ayarlanmış olan hıza tekrar geri çıkarır. Bu sayede arkadan çarpma riski azaltılmış olur ve sürüş konforu artar. DISTRONIC,  0-200 km/saat hız aralığında çalışmakta olup ve önde bir araç yokken de sensörler aktif şekilde çalışır.  Sensör sisteminden gelen bilgiler, sollama yapan ve önden giden araçları algılayarak erken tepki verme olanağı sağlar. Otomatik frenleme 5 m/sn’ye kadar etki etmektedir. Daha yüksek yavaşlama değeri gerektiren olaylarda araçların uyarı sistemleriyle sürücü uyarılır.

DISTRONIC, aktif takip yardımcısının diğer avantajları:

1İlk Kuralı Dinamikliktir.

Bu özellik Mercedes marka araçlarda modları bulunan Economy ya da Sport sürüş  seçenekleriyle, otomatik olarak takip mesafesini uygun şekilde mesefeli tutar. Sport modunda öndeki aracı takip mesafesi veya şerit değişikliklerinde hızlanmasını daha güçlü halde gerçekleştirir. Economy modunda ise kullanıcının konforu ön planda tutularak bu olay gerçekleşir.

2Otoyolda Sizle Aynı Kararları Alır.


Otoyollarda kaçınılması gereken davranış olan öndeki aracın sağından geçilmesi, sol şeritteki araçlarla aradaki mesafe korunarak düzeyde tutularak engellenir.

3Çarpışmalara karşı koruma.

DISTRONIC, frenin devreye girmesine rağmen bir çarpışma olayı yaşanacaksa sensörleriyle fark eder, olası bir kazayı önlemek için aktif fren yardımcısı da devre sokulur.

4Güvenli takip mesafesi.

DISTRONIC, aktif takip yardımcısı arkadan çarpma riskini azaltır; uzun yolculuklarda ve trafik sıkışıklığında sürücüye güveni hissettirerek keyifli bir sürüş sağlar.

 

2 YORUMLAR

  1. Önündeki şoförü bilmiyorsun, nası araç kullanır, önüne bir şey çıkar mı? veya kendin yüksek hızda gitmek istiyorsun bu olabilir. ama ne kadar yüksek hıza ulaşırsan tepki vermen gereken süre milisaniyelere düşüyor. o sebeple takip mesafesini çok önemsiyorum. teknolojiyle buluşması daha garanti yapıyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here